StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Svjetski seniorski kup u Sarajevu: Josipa Bulića na startu čeka nositelj, dok su Anđela Violić i Petrunjela Pavić u ulozi nositeljice

Piše Tonči Vlašić
11. veljače 2022. - 21:13

I hrvatske judoke su u Sarajevu. Glavni grad Bosne i Hercegovine je domaćin Svjetskog seniorskog kupa. Na tatami će ovog vikenda 191 judaš i 131 judašica iz 26 država sa četiri kontinenta.

Hrvatski judo će predstavljati ukupno pet judaša i devet judašica, troje ih je iz Dubrovačko-neretvanske županije, svo troje su članovi Judo kluba Dubrovnik 1966., i svo troje će u akciju u nedjelju, 13. veljače, drugoj i ujedno posljednjeg dana turnira – Josip Bulić nastupa u kategoriji do 90 kilograma, Anđela Violić u kategoriji do 70 kilograma, a Petrunjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma.

- Josip se bori protiv Talijana Rigana, šestog nositelja. Anđela je osma nositeljica. Ide na Turkinju Kiroglu, dok je Petrunjela, koja je četvrta nositeljica, slobodna u 1. kolu. Protivnica će joj biti ili Australka Swan, ili Francuskinja Magasse. Turnir u Sarajevu se boduje za svjetsku rang listu – istaknuo je Mateo Semiz, glavni trener Dubrovnika 1966., ujedno jedan od trenera hrvatske reprezentacije na turniru u Sarajevu.

20. travanj 2024 14:19