StoryEditorOCM
OstaloJUDO |GG

EUROPSKI SENIORSKI KUP Kvartet hrvatskih judoka na pobjedničkom postolju Gospina polja, cijeli svijet gleda što se događa u Dubrovniku

Piše Tonči Vlašić
3. listopada 2020. - 20:21
Hrvatski osvajači medalja prvog dana Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku - Iva Oberan, Tena Šikić, Ana Viktorija Puljiz i Robert Klačar foto; Tonči Vlašić
Dva srebra i dvije bronce osvojile su hrvatske judoke prvog dana Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku, njegovog šestog izdanja, koje će se pamtiti za sve vremena jer je on ove godine prvi službeni judo turnir u svijetu nakon pauze zbog pandemije.

Otvorili su ga u Gospinom polju uoči finalnog bloka Catarina Rodrigues, sportska direktorica Europske judo unije, Tomislav Družak, državni tajnik za sport te Sanda Ćorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza, a u nazočnosti veleposlanica Japana u Republici Hrvatskoj, njezine ekselencije Misako Kaji, koja je između ostalih dodjeljivala medalje.

Finalnim borbama, te svečanosti otvaranja i dodjele medalja najuspješnijima prvog dana turnira, koji je zaokupio pažnju velike svjetske judo obitelji, nazočili su predstavnici Vlade RH, županije Dubrovačko-neretvanske te Grada Dubrovnika.

Pod brojnim epidemiološkim i sigurnosnim mjerama i bez gledatelja na tribinama najbolji rezultat od hrvatskih judaša ostvario je Robert Klačar osvojivši srebro u kategoriji do 66 kilograma u kojoj je Dubrovčanin Leon Đapić, član Ura Nage, izgubio borbu za broncu, te zauzeo peto mjesto.

Srebro je izborila i Ana Viktorija Puljiz u kategoriji do 52 kilograma, dok su brončane bile Tena Šikić u kategoriji do 57 kilograma te Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke, u kategoriji do 63 kilograma.

Europski seniorski kup u dvorani Gospino polje okupio je 98 judoka iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Hrvatske.

Program drugog, posljednjeg dana kupa, u nedjelju, 4. listopada, počinje kvalifikacijskim borbama u 12 sati, a finalni blok kreće 30 minuta nakon završetka kvalifikacija.
23. svibanj 2024 13:29