StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

EUROPO, EVO NAS, I TO PO 19. PUT ZA REDOM ‘Pituri‘ danas treniraju i ‘snimaju‘ suparnike u Linzu, a sutra kreću u akciju, Simović: ‘Svi su stigli...‘

Piše Tonči Vlašić
20. listopada 2021. - 14:42

Europo, evo nas, po 19. put! Libertas Marinkolor je u Linzu gdje ga iduća tri dana čeka nastup na turniru prvog kruga Europe Cupa. Pet je sastava na okupu, a dva će dalje. Može li među dva najbolja biti hrvatski prvak?

Želja nam je izboriti prolaz dalje, proći prvi krug – uglas će 'Pituri' još od kad su bili poznati svi sudionici turnira.

Miho Simović, Tomislav Japec i Filip Čipin u akciju kreću u četvrtak, 21. listopada, i to od 10.30 sati kad se igraju susreti 1. kola. Prvi suparnik je talijanski ASD Marcozzi Cagliari. Poslijepodne, od 17.30 sati, igraju se susreti 2. kola, ali tad odmaraju 'Pituri'. Oni su slobodni. Dva nastupa imat će u petak, 22. listopada, kad su prijepodne, od 10.30, mečevi 3. kola, te poslijepodne, od 17.30, kad se igra 4. kolo. U 3. kolu čeka ih domaćin, SPG Linz, a u 4. kolu mađarski predstavnik, Pte Peac Kalo Meh. Zadnje kolo je u subotu, 23. listopada, u 10.30 sati. Rumunjski CSS SZAK Odorheiu Secuices je zadnja prepreka.

Tko je najteža prepreka? Trebao bi biti domaćin, ili je to možda talijanski predstavnik prepun stranaca. Tko je najlakša prepreka? Rumunje poznaju. Igrali su protiv njih Odgovor na većinu pitanja Japec, Simović i Čipin će doznati na licu mjesta. Od utorka navečer su u Linzu. Jutros su trenirali. Opet će poslijepodne. 

- Sve je super. Svi već tu, ne samo mi. Svi su došli u najjačim sastavima. Svi su već odradili trening prijepodne. Dakle, neće biti lako, to je jasno - rekao je Simović.

Debi u Europi dubrovački klub je imao u sezoni 2003./04., iza njega je niz od 18 europskih sezona. Počinje njegova 19. europska sezona, a kad se vraća unatrag, četvrtfinale ETTU Cupa 2017. godine im je najveći uspjeh. 

26. travanj 2024 22:14