StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Dvije pobjede Ive Oberan na Grand Prixu u Zagrebu, ostvarila je plasman i osigurala nove svjetske bodove!

Piše Tonči Vlašić
19. kolovoza 2023. - 14:59

Dobila je Amerikanku Saru Golden, zatim Talijanku Flaviu Favorini, te izborila borbu s prvom nositeljicom, sjajnom Britankom Lucy Renshall, prvom sa svjetske rang liste u četvrtfinalu Grand Prixa u Zagrebu. Nova pobjeda je vodila u polufinale, dok je u najgorem slučaju osigurala priliku u repasažu doći do bronce i novog pobjedničkog postolja, trećeg ove godine.

Golden je riješila ekspresno – dva puta je u svega 44 sekunde bacila Amerikanku na wazari. I protiv Favorini odlična. Talijanka je zaradila kaznu nakon 70 sekundi borbe, vrlo brzo je Iva upisala novu pobjedu. Ipon nakon minutu i 21 sekundu.

Zatim borba s Renshall. Britanka je dugo, dugo imala dvije kazne. Borba je otišla u ‘golden score‘. Nije uspjela Iva. Nakon tri minute i 50 sekundi dodatka najbolja svjetska judašica u kategoriji do 63 kilograma uspjela je slomiti otpor četiri godina mlađe, 23-.godišnje judašice Župe dubrovačke i hrvatske reprezentativke, koja u borbama s najboljima u posljednje vrijeme pokazuje kako je baš blizu vrhu, kako je zasluženo u ovom trenutku visoko na svjetskoj rang listi (23. mjesto).

Svega 20 minuta poslije poraza u četvrtfinalu imala je četvrti izlazak ove subote na tatami zagrebačke Arene. Pod vodstvom trenera Matea Semiza nije uspjela svladati u repasažu Meksikanku Priscu Awiti Alcaraz, te izboriti borbu za broncu, ali uz njeno ime stoji kako je ostvarila novi plasman na velikom natjecanju (sedmo mjesto) što će joj donijeti nove svjetske bodove. 

27. srpanj 2024 05:59