StoryEditor
OstaloODBOJKA |

DUBROVNIK U ZAGREBU Nekompletni, sa samo jednim treningom nakon tjedna izolacije, dobro namučili Dinamo, koji će igrat za prvaka

Piše Tonči Vlašić
29. ožujka 2021. - 19:43
Ženski odbojkaški klub Dubrovnik uoči utakmice s Dinamom u ZagrebuTonči Vlašić

Dinamo je jurio 3:0 pobjedu za mjesto među četiri, za polufinale doigravanja za prvaka, a Dubrovnik je dva dana prije utakmice izašao iz izolacije, nije trenirao tjedan dana (osjetilo se to na servisu), iz Zagreba je krenuo zaključiti sezonu, i to nekompletan. Nedostajala je prije svega Gabriela Stipanović

Prva stanica mu je nakon izlaska iz izolacije bila zagrebačka Pešćenica ovog ponedjeljka, 29. ožujka. Zatim ga čeka zadnja domaća utakmica - Gospino polje je rezervirano u četvrtak, 1. travnja u 20 sati, a oproštaj od sezone 2020./21. je u splitskom Poljudu u subotu, 3. travnja u 19.30 sati. Dubrovnik za tri dana dočekuju Brda, a na kraju je gost Splita.

image
Dinamo - Dubrovnik u Zagrebu
Tonči Vlašić

Najvažnije, nisu se ostvarile prognoze uoči sezone. Utakmica u Splitu protiv Splita nije i oproštaj Dubrovnika od najvećeg ranga. Naprotiv, ostanak u povratničkoj sezoni u najvećem rangu najveći favorit za ispadanje izborio je još početkom (n)ove godine. I ta činjenica se ističe već zadnja dva mjeseca, to je razlog zbog čega svi plješću Dubrovniku, najugodnijem iznenađenju sezone.

I Dinamo je na kraju ostvario svoj cilj. Dobio je u svom domu Dubrovnik s 3:0, potvrdio i kako se kod njega dobro radi, te će igrati za prvaka. Igrat će u Domu odbojke polufinale protiv Mladosti. Međutim, prva dva seta domaćin, favorit, dobro se oznojio za slomiti otpor Dubrovnika, koji je unatoč svim problemima u prvom uzeo 20, a u drugom 19 poena. U trećem setu igrala je i klupa, neka mlađe stječu iskustvo. Zadnje utakmice sezone, kad je bilo jasno kako će se i iduće sezone igrati u najvećem rangu, prilika je za to.

image
Dinamo - Dubrovnik u Zagrebu
Tonči Vlašić

Dubrovnik je pod vodstvom Pauline Prkačin i Marine Radić (glavna trenerica Mirjana Vreća je u izolaciji) protiv Dinama igrao u sastavu: Anđela Čuljak, Karla Burđelez, Matea Daničić, Nina Jakić, Mara Šilje, Marijeta Lolić, Ivana Marinović, Marija Kristić, Nora Đurić, Doris Buzolić, Ema Šušić, Nora Gustin i Katarina Drobac. 

15. svibanj 2021 03:12