StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

Dubrovnik potvrdio kako je koplje, dva iznad HAOK Zagreb, te dočekao protiv koga će igrati u finalu sezone!

Piše Tonči Vlašić
30. ožujka 2024. - 21:58

Odbojkašice Dubrovnika su ostvarile novu pobjedu, dvadesetu. U 21. kolu su s 3:0 očekivano bile bolje kod pretposljednje ekipe lige, HAOK Zagreb. Na kraju i rezultat po setovima, kao i poredak na tablici, potvrđuje tko je tko u ovom trenutku. Dubrovnik je koplje, dva iznad. Ostvario je točno deset puta više pobjeda od suparnika, kojeg je ovaj put u njegovom domu svladao s 25:12, 25:21 i 25:14.

Pod vodstvom Leonarda Barića i Maje Ereš posao u predzadnjem kolu ligaškog dijela s uspjehom su odradile Mia Obradović, Lara Dežulović, Andrea Butigan, Manuela Karač, Matea Vuletić, Mia Vukas, Doris Buzolić, Franco Julia Oliveira, Milica Đukić, Gabriela Stipanović, Iva Maslać, Marija Kristić i Laura Prkačin. Sve je bilo gotovo za 59 minuta.

Ostala je još jedna obveza u ligaškom dijelu drugog razreda. Dolaze u iduću subotu, 6. travnja, Vinkovci. Potom finale sezone za Dubrovnik, kojeg čeka deseta ekipa najvećeg ranga, a to je, budući je danas zaključen ligaški dio Super lige, Rijeka, koja će imati prvu utakmicu kod kuće, ali i eventualnu majstoricu ako do nje dođe.

Prva utakmica se igra u Rijeci 13. travnja. Superliga će iduće sezone brojati dva kluba manje, deset. Zato pobjednik drugog razreda, Dubrovnik, ne ide izravno u najveći rang. Split i Vukovar su zauzeli dva posljednja mjesta, te ispali. Split je ostvario najmanje, samo tri pobjede, dok je Vukovar bio najslabiji u krugu Brda, Don Bosco i Rijeka. Taj kvartet je ostvario po sedam pobjeda.

U Gospinom polju se sad okreću pripremi finala protiv Rijeke. Čeka nas super zanimljiva završnica sezone.   

02. svibanj 2024 12:56