StoryEditorOCM
OstaloKADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE U JUDU

Prekrasan dan: Dubrovnik najuspješniji klub, Marko Barač, Ivana Gavranović, Luka Ivanković i Lukša Bračić prvaci Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
3. veljače 2024. - 18:04

Lijep dan za judoke s hrvatskog juga na državnom prvenstvu za kadetkinje i kadete u Zagrebu. Čak njih dvanaest se popelo na pobjedničko postolje, u dva finala su se međusobno borili, na kraju ih se četvero okitilo naslovom prvaka, i to troje članova Judo kluba Dubrovnik, te jedan član Judo kuba Župa dubrovačka!

Dubrovnik je s tri zlata (Marko Barač, Ivana Gavranović i Luka Ivanković) i tri srebra (Roberto Raič, Vlaho Lujo i Leona Niketić) najuspješniji klub prvenstva. Župa dubrovačka je osvojila zlato (Lukša Bračić) i broncu (Ivano Sabljo), a Konavle Cavtat i Dubrovnik 1966. po dvije bronce (Nika Katušić i Antonija Đurković odnosno Marin Soldo i Faris Ćesić).

NAŠIH DVANAEST NA POSTOLJU

Redom, Dubrovnik je imao klupsko finale, i to u kategoriji do 50 kilograma: Marko Barač i Roberto Raič su stigli do borbe za zlato s dvije pobjede. Na kraju je treću ostvario Barač, kojem je to treća medalja i prvo finale. Brončani je bio 2022. u uzrastu dječaka, a prošle godine na kadetskom prvenstvu. Raič slavi svoju prvu medalju s državnih prvenstava.

Luka Ivanković je stigao do zlata u kategoriji preko 90 kilograma. Dobio je sve tri borbe. Lani brončani na kadetskom, juniorskom i mlađe seniorskom, a 2022. mlađe kadetski prvak Hrvatske što je bila njegova prva medalja na državnim prvenstvima. Njegov drugi naslov državnog prvaka.

image

Leona Niketić, Luka Ivanković i Marin Barač

Zatim, Ivana Gavranović je i ove godine uzela zlato na kadetskom prvenstvu Hrvatske, međutim, za razliku od prošle godine, ovaj put nije imala konkurenciju u kategoriji do 40 kilograma. Leona Niketić je s tri pobjede i porazom doprvakinja u kategoriji preko 70 kilograma. Prošle godine juniorska prvakinja Hrvatske, mlađe seniorska doprvakinja, te brončana na mlađe kadetskom prvenstvu. Prvu medalju s državnog osvojila je 2021. kad je bila brončana u uzrastu djevojčica, a 2022. godine je prvi put brončana na mlađe kadetskom prvenstvu

I Judo klub Župa dubrovačka se također može pohvaliti: imamo prvaka. Lukša Bračić i Vlaho Lujo iz Judo kluba Dubrovnik su bili suparnici u finalu kategorije do 46 kilograma u kojoj je Marin Soldo iz Judo kluba Dubrovnik 1966. osvojio broncu.

image

Lukša Bračić (Župa dubrovačka)

Bračić i Lujo su do finala stigli s tri pobjede, a i četvrtu borbu dobio je član Župe dubrovačke, koji je prošle godine bio doprvak Hrvatske u uzrastu dječaka, a najbolji na državnom za mlađe kadete. Prvu medalju s državnog osvojio je 2022. kad je bio brončani na prvenstvu za dječake.  Sad s 13 godina prvak u uzrastu do 18. Luju je ovo treća medalja s državnih. Prve dvije je osvojio na mlađe kadetskom prvenstvu. Oba puta je bio brončani. Ukupno dvije medalje je osvojio klub iz Župe dubrovačke. Drugu u kategoriji do 55 kilograma Ivano Sabljo, koji je s tri pobjede i jednim porazom izborio broncu.

Zatim Judo klub Konavle Cavtat: Nika Katušić je brončana u kategoriji do 44 kilograma. Pobjeda i dva poraza. Prije dvije godine prvakinja u uzrastu djevojčica, prošle godine treća, a prva na mlađe kadetskom. Sad prva medalja s kadetskog prvenstva. Također broncu osvojila je u kategoriji do 57 kilograma Antonija Đurković, koja je u borbi za treće mjesto dobila Daliu Schmuch, također članicu konavoskog kluba. Đurković je do bronce stigla s tri pobjede i porazom (njena druga medalja s državnog, ima broncu 2021. godine s prvenstva za djevojčice), a Schmuch je prvenstvo zaključila s tri pobjede i dva poraza.

Broncu je od članova Judo kluba Dubrovnik 1966. osvojio i Faris Ćesić, koji je dobio pet od šest borbi u kategoriji do 81 kilogram. Tri pobjede je ostvario do četvrtfinala u kojem je poražen, a nakon toga pobjeda u repasažu s kojom je izborio borbu za broncu.

Paula Palameta iz Judo kluba Ura Nage je poražena u borbi za broncu u kategoriji preko 70 kilograma. Ostvarila je dvije pobjede i dva poraza.  

27. travanj 2024 03:39