StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Dubrovnik 1966. otvorio šampanjac, Anđela Violić i Josip Bulić su državni prvaci, a to nisu jedine medalje koje sa seniorskog PH stižu u našu županiju!

Piše Tonči Vlašić
21. siječnja 2023. - 16:26

Josip Bulić i Anđela Violić su seniorski prvaci Hrvatske, Petrunjela Pavić, mlađe seniorska prvakinja Europe nije uspjela iznenaditi svjetsku prvakinju, Barbaru Matić, te je osvojila broncu, kao i Bruna Bilić. Judo klub Dubrovnik 1966. je s četiri medalje, dva zlata i dvije bronce, među najuspješnijim klubovima seniorskog prvenstva Hrvatske u Zagrebu, a sva tri kluba iz naše županije, koja su prijavila svoje natjecatelje za državno, na kraju su među osvajačima medalja.

Davor Obrvan iz Judo kluba Dubrovnik je brončani, kao i Petra Đurković iz Judo kluba Konavle Cavtat.

Bulić najbolji u kategoriji do 90 kilograma, a Violić u kategoriji do 70 kilograma. Oboje su do zlata na državnom stigli savladavši suparnike u sve tri borbe. Pavić je u kategoriji do 78 kilograma od Barbare Matić izgubila u polufinalu, ali je druge dvije borbe dobila te uzela broncu.

image

Slavi Josip Bulić

Tino Marić/eju/

Obrvan je u kategoriji do 73 kilograma s tri pobjede i porazom u polufinalu stigao do bronce,  Đurković je u kategoriji do 48 kilograma ostvarila dvije pobjede i dva poraza (pet natjecateljica, svatko sa svakim). Bruna Bilić je broncu izborila u kategoriji do 52 kilograma s dvije pobjede i porazom u polufinalu.

Luka Ivanković iz Judo kluba Dubrovnik u kategoriji preko 100 kilograma i Jelena Schmuch iz Judo kluba Konavle u kategoriji do 52 kilograma su peti. Ivanković i Schmuch su nakon pobjede u četvrtfinalu izgubili potom polufinale te na kraju borbu za broncu. 

Josip Bulić je drugi put državni prvak, juniorski 2021. i sad seniorski, i to nakon tri bronce u nizu na seniorskom prvenstvu. Anđela Violić također prvi put seniorska prvakinja, a njezin ukupno osmi naslov državne prvakinje.

image

Anđela Violić

Dino Sečić/Eju/
26. travanj 2024 14:02