StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

Dubrovkinja Barbara Janičić izbacila šestu nositeljicu kvalifikacija Croatia Opena, koji je u Gospinom polju okupio natjecatelje sa svih šest kontinenata!

Piše Tonči Vlašić
20. lipnja 2022. - 21:07

Barbara Janičić je najuspješnija članica dubrovačkog kluba, višestruka državna prvakinja, te osvajačica hrvatskog kupa. Treći put nastupa u kvalifikacijama jednog seniorskog profesionalnog turnira, i drugi put je prošla 1. kolo kvalifikacija.

Prvi put je to uspjela u Mađarskoj, sad drugi put u svom gradu gdje je s 21:17, 13:21 i 21:17 nakon 47 minuta igre svladala Evu Kattirtzi iz Cipra, šestu nositeljicu kvalifikacija, te je stigla na korak do glavnog turnira. U završnom kolu bitke za mjesto među 32 najbolje, 20-godišnju Dubrovkinju čeka je u utorak, 21. lipnja, iskusna, 37-godišnja Nina Kotar iz Slovenije.

Dubrovački turnir, Croatia Open, počeo je ovog ponedjeljka, 20. lipnja, kvalifikacijama za glavni turnir (pojedinačno igračice i igrači, te ženski, muški i mješoviti parovi). Ukupno će igrati 361 natjecatelj iz 43 države svijeta, a računajući jučer završeni Valamar Junior Croatia Open, Otvoreno juniorsko prvenstvo Hrvatske, u Gospinom polju će od 16. lipnja kad je počeo juniorski turnir do 23. lipnja, kad završava seniorski, igrati gotovo 600 igračica i igrača iz 53 države sa svih šest kontinenata.

Kao i u juniorskoj konkurenciji, tako i u seniorskoj, glavni favoriti turnira u obje konkurencije su natjecatelji iz Azije.

image

Dubrovkinja Barbara Janičić u kvalifikacijama Croatia Opena 2022. u Gospinom polju

Tonči Vlašić/
image

Dubrovkinja Barbara Janičić u kvalifikacijama Croatia Opena 2022. u Gospinom polju

Tonči Vlašić/
image

Šesta nositeljica kvalifikacija Eva Kattirtzi iz Cipra čestita Barbari Janičić na pobjedi

Tonči Vlašić/
26. travanj 2024 22:47