StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Dubrovčanin Antonio Konsuo prvi put na završnom turniru Kupa Hrvatske: ‘Dogodilo se da igramo najbolje sad kad se dijeli trofej. Uz to smo ...’

Piše Tonči Vlašić
16. veljače 2023. - 23:43

Sa Squareom nije igrao na završnom turniru Kupa Hrvatske u Slavonskom Brodu početkom 2019. godine. Morao ga je propustiti. Ne sjeća se sad je li to bilo zbog ozljede ili bolesti. ‘Crveno plave’ je napustio u ljeto 2021. godine. Od tad je član Futsal Dinama, koji su prvi put na završnom turniru Kupa Hrvatske. Nikad prije nisu igrali ni završnicu prvenstva – Antonio Konsuo je Dubrovčanin u dresu Futsal Dinama, kluba koji je od petka do ponedjeljka domaćin završnog turnira Kupa Hrvatske.

Squarea nema u Zagrebu. Izgubio je u osmini finala u Puli od Pule, doprvaka i osvajača prvog trofeja ove sezone, Superkupa. Otpao je i Olmissum za kojeg igra Marko Kuraja. Može li Konsuo do trofeja?

- U dobroj smo formi, te se, vjerujem, imamo pravo nadati najboljem – kaže Konsuo.

Futsal Dinamo je bez poraza ove kalendarske godine. Posebno pamti kako je u zadnja dva prvenstvena kola dobio prvo u gostima Pulu, te u nedjelju kod kuće aktualnog  prvaka, Novo vrijeme.

- Dobili smo dva od tri glavna konkurenta za trofej, a igramo kod kuće. Skupit će se, nadam se, veliki broj navijača. Svjesni smo kako je ovo prva prilika klubu za trofej. Svi u klubu čekamo da krene turnir.

image

Antonio Konsuo (Futsal Dinamo)

Futsal Dinamo ga počinje u petak, 17. veljače, u četvrtfinalu protiv drugoligaša Šibenika 1983. Preostalih šest sudionika Final 8 su četiri prvoligaša (Novo Vrijeme, Futsal Pula, Crnica i Torcida), te još dva drugoligaša: Bjelovar i Murter.

U petak, 17. veljače, bit će odigrane sve utakmice četvrtfinala (13 sati: Murter - Torcida, 15.15 sati: Crnica - Pula, 17.45 sati: Novo Vrijeme – Bjelovar, 20.15 sati: Futsal Dinamo - Šibenik 1983.). U subotu je dan odmora, a polufinale je na rasporedu u nedjelju 19. veljače. Finalna utakmica je u ponedjeljak, 20. veljače, s početkom u 18.30 sati. Ždrijeb polufinala održat će se nakon posljednje utakmice četvrtfinala.

- Dolazak prije svega Tihomira Novaka u zimskom prijelaznom roku je pun pogodak za nas. Tiho je vrhunski igrač, umjetnik. Iskustva ima. Nama ostalima je donio mirnoću. To nam je nedostajalo u prvom dijelu sezone. Dogodilo se da igramo najbolje sad kad se dijeli trofej kupa. Uz to smo domaćini. Ponavljam, imamo se pravo nadati najboljem – istaknuo je 24-godišnji Dubrovčanin u dresu Futsal Dinama.    

06. svibanj 2024 09:51