StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Dubrovčanin Antun Bačić slavi s hrvatskom reprezentacijom plasman na završnicu Europskog prvenstva za igrače do 19 godina!

Piše Tonči Vlašić
19. ožujka 2022. - 23:33

Dubrovčanin Antun Bačić uspio je s hrvatskom reprezentacijom izboriti plasman na završnicu Europskog prvenstva za igrače do 19 godina, koje će se održati u Španjolskoj od 4. do 10. rujna ove godine. Hrvatska je u Karlovcu na turniru skupine 7 dobila oba suparnika u skupini, nakon 6:1 startne pobjede protiv Azerbejdžana, u posljednjoj utakmici turnira svladala je Latviju s 5:4.

Bačić, trener Squarea, desna je ruka izbornika Duje Maretića, inače trenera Olmissuma.

Hrvatska je protiv Latvije vodila s 2:0, 3:1 i 4:2, a nakon izjednačenja na 4:4, stigla do pobjede minutu i 48 sekundi prije kraja. Međutim, našima je za prolaz dalje igrao i neodlučen rezultat jer je Latvija u 2. kolu dobila Azerbajdžan sa samo 4:1.

image

Dubrovčanin Antun Bačić, trener Squarea, pomoćnik je izbornika hrvatske malonogometne reprezentacije do 19 godina

Osim Hrvatske prolaz dalje izborile su još Francuska, Italija, Poljska i Rumunjska, Španjolska je domaćin prvenstva, ujedno i branitelj naslova, te nije igrala kvalifikacije. Još se čekaju dva sudionika završnice, bit će to pobjednik skupine 2 u kojoj su Portugal, Češka, Cipar i Grčka, te pobjednik skupina 6 u kojoj su Ukrajijna, Belgija, Moldavija i Andora.

06. svibanj 2024 11:05