StoryEditorOCM
OstaloSENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE

Dubrovačke judoke osvojile ukupno pet medalja, Josip i Ivana državni prvaci, Borna i Šejla doprvaci, a Leona brončana!

Piše Tonči Vlašić
18. veljače 2024. - 17:05

Dva zlata, dva srebra i broncu osvojile su dubrovačke judoke na državnom seniorskom prvenstvu, koje je održano u Zagrebu. Judo klub Dubrovnik 1966. je bogatiji za tri medalje, jedno zlato i dva srebra, a Judo klub Dubrovnik za dvije, zlato i broncu.

Zlato za Judo klub Dubrovnik 1966. osvojio je Josip Bulić u kategoriji do 90 kilograma u kojoj je srebrni bio Borna Butijer, a drugo srebro je osvojila Šejla Škaljić u kategoriji do 57 kilograma.

Judo klubu Dubrovnik zlato je donijela Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma u kojoj je Leona Niketić osvojila broncu.

Bulić je do zlata stigao dobivši sve četiri borbe. Butijer je do finala i borbe protiv Bulića stigao s četiri pobjede. Zatim, Škaljić je s tri pobjede izborila finale u kojem je poražena od Dore Bortas iz Samobora. Plasman od članova Dubrovnika 1966. ima i Bruna Bilić, koja je u kategoriji do 57 kilograma bila peta. Izgubila je na kraju borbu za broncu od Nikoline Karle Marković iz Solina. Bruna je dobila jednu od tri borbe.

image

Šejla Škaljić

Tino Marić/Hjs/
image

Borna Butijer (Dubrovnik 1966.) 

Tino MariĆ (hjs)/
image

Ivana Šutalo (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/

Šutalo je do naslova stigla s tri pobjede, u finalu bolja od Marćeline Vranješ iz Studenta, koja je u polufinalu svladala Niketić, a koja je potom u borbi za broncu bila uspješnija od Elle Marije Bečić iz Splita. Niketić je dobila dvije od tri borbe na prvenstvu. Još je plasman od članova Dubrovnika ostvario Luka Ivanković u kategoriji preko 100 kilograma. On je s dvije pobjede i dva poraza bio peti.  U borbi za broncu nije uspio svladati Karla Šestaka iz Black Belt BB-a.

image

Iz arhive Hrvatskoj judo saveza: Leona Niketić (Dubrovnik, prva s lijeva)

Hrvatski Judo Savez/

Bez pobjede i plasmana u Zagrebu na seniorskom PH ostali su Davor Obrvan u kategoriji do 73 kilograma i Mario Lonco u kategoriji do 90 kilograma, obojica članovi Dubrovnika, te Marko Tomašević iz Dubrovnika 1966. u kategoriji do 66 kilograma.   

28. travanj 2024 15:40