StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

Državno seniorsko i veteransko: Neptun doveslao do dvije medalje, ima prvaka, a Ošjak jedan, ali srebra vrijedan

Piše Tonči Vlašić
23. travnja 2023. - 19:36

Pasko Kapetanić je izveslao u skifu naslov državnog prvaka u kategoriji veterana od 27 do 33 godine, dok su Lovro Čondić i Ivan Ban doprvaci Hrvatske u kategoriji lakih seniora. Veslački klub Neptun je bogatiji za dvije medalje nakon 33. Prvenstva Hrvatske za seniore i veterane, koje se održalo na zagrebačkom Jarunu.

Dubrovački klub je nastupio sa šestoricom veslača. Osim dvije medalje imao je u seniorskoj konkurenciji ukupno tri ‘A’ i jedno ‘B’ finale.

- Dvojac na pariće je prošle godine bio zlatni. Uz Čondrića je tad veslao Toni Pulić. Sad su se Čondrić i Ban borili za zlato s posadom zagrebačke Trešnjevke. Bili su dugo, dugo u igri za naslov. Malo im je nedostajalo za zlato. Nedostajalo je iskustva, i nije lako kad se posada mijenja. Ali, i srebro, s obzirom na konkurenciju, baš je lijep rezultat – naglasio je Maro Kapović, tajnik Neptuna, koji je s trenerom Pavom Bečićem bio s veslačima u Zagrebu.

- Matej Metković je u seniorskom skifu bio peti, Maro Mojaš peti u konkurenciji lakih seniora, a Vito Šutalo u skifu treći u ‘B’ finalu, a ukupno deveti. Sve skupa, ocjena vrlo dobar. Opet smo među klubovima, koji se mogu pohvaliti osvajanjem medaje, i u veteranskoj konkurenciji, te u seniorskoj – dodao je Kapović.  

Na prvenstvu je sudjelovao i Veslački klub Ošjak, i to s jednim veslačem, ali se vraća u Vela Luku s medaljom. Vito Prižmić je u skifu lakih seniora doprvak Hrvatske. Bio je jedini pravi konkurent Nikoli Kontrecu iz zagrebačke Mladosti, koji je osvojio naslov prvaka.

01. svibanj 2024 21:41