StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Drugo kolo za redom mrežu u Italiji trese Ante Daničić, prevario je legendarnog vratara, kojeg je prošle sezone uspio svladati još jedan Dubrovčanin

Piše Tonči Vlašić
28. veljače 2022. - 00:52

Futsal Pescara – Sandro Abate Avellino 4:3 u 19. kolu talijanskog prvenstva. Ante Daničić je za goste postigao prvi pogodak, izjednačio u 16. minuti rezultat na 1:1, projurio kroz obranu domaćina, legendarni vratar Stefano Mammarella nije mogao ništa. Prošle sezone je u dresu Meta Catanie najboljeg vratara Svjetskog prvenstva 2012. godine, koji ima bulikan pojedinačnih nagrada, svladao još jedan igrač ponikao u Gospinom polju, Marko Kuraja, a sad je to isto uspio 35-godišnji Dubrovčanin, koji je sredinom nastavka, pri rezultatu 3:1 za domaćina, isključen.  

- Bili smo bolji u igri četiri na četiri. Domaćin je stalno igrao golman/igrač, i tako nam ometao ritam. Prva dva pogotka pogotka u prvom poluvremenu su nam i postigli na taj način. Što se tiče isključenja, bio je aut blizu njihove klupe, a nisu stigli zamijeniti golmana. To sam vidio kao priliku, da brzo odigramo i smanjimo zaostatak jer je u tom trenutku bilo 3:1 za Pescaru. Međutim, njezin trener mi je namjerno zagradio loptu, u toj želji da dođem do nje, malo sam ga odgurnuo. I kad sam se spremio izvesti aut, on mi je prišao s leđa, te me odgurnuo na pod. Nastala je potom gužva, naguravanje. Suci su na kraju isključili obojicu, i mene, i trenera Futsal Pescare – prepričao je događanja iz 31. minute Daničić.

Sandro Abate Avellino je i dalje deveti, ima bod manje od osme Meta Catanie, koja drži posljednje mjesto koje vodi u doigravanje za prvaka, ali Daničić i ekipa imaju dvije utakmice manje. Sedma Futsal Pescara je sad na 29 bodova, peta Matera i šesta Aniene imaju po 31 bod...

Daničić i ekipa imaju odigrati još 13 utakmica do kraja ligaškog dijela prvenstva. Dubrovčanin je dva kola za redom strijelac, prethodno kolo pogodio je u gostujućem 2:0 uspjehu kod L84. Ukupno je ove sezone postigao tri pogotka. 

02. svibanj 2024 20:59