StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

DRUGA HRVATSKA LIGA - JUG Slatko Župi kod Gorčine, Postranje dobilo tri od četiri discipline zadnjeg kruga, uzelo prvi bod, ali...

Piše Tonči Vlašić
23. studenog 2020. - 18:28
Župa dubrovačka HE bila je uvjerljiva u Bastu. Dobila je Gorčinu sa 16:8, te stigla do druge ovosezonske pobjede, a sedmog boda, te dijeli s Virom treće mjesto u južnoj skupini Druge hrvatske lige. Postranje su osvojile prvi bod, te pobjegle sa začelja na kojem je ostao Slaven, koji je s utakmicom manje i dalje bez boda.

Redom, nakon prvog kruga, koji je završio izjednačeno, 4:4, u iduća dva po 6:2 za Župu dubrovačku HE, koja je igrala u sastavu: Mato Barišić, Nedjeljko Bogoje, Tonći Bulat, Nino Čović, Alen Franić, Mario Gašpar, Ivan Gujinović, Velinko Taslak, Nikola Turčinović i Željko Vladimir. Bulat je dobio sve tri discipline protiv Gorčine, te donio šest poena. Bez greške je bio u dvije discipline i Čović, koji je ostvario najbolji rezultat kola u disciplini bližanje i izbijanje u krug (23). U još dvije discipline Župa dubrovačka HE je imala najbolji rezultat kola, i u obje Gujinović, i to u brzinskom izbijanju (34/40), te s Gašparom u štafetnom izbijanju (42/50), a što je najbolji rezultat ne samo 4. kola, već dosadašnjeg dijela prvenstva.

image
Tonći Bulat (Župa dubrovačka HE) foto: Tonči Vlašić


Postranje su uzele bod protiv Vira u Srebrenom iako su nakon 'guma' gubile sa 10:6. Unatoč tome što su na kraju uspjele izjednačiti, nisu bile pretjerano zadovoljne. Naime, Antonio Vojvodić je u zadnjem krugu vodio protiv Ivana Medića s 8:1, ali nije uspio dobiti pojedinca. I samo poen (neodlučeno) u toj disciplini bio bi dovoljan za pobjedu.

Nakon prvog kruga bilo je 4:4. Par (Mateo Haičman i Mario Raguž) te trojka (Antun Šabadin, Antonio Vojvodić i Štefi Ljubimir) su bili uspješniji od gostiju. Potom 'gume'. Mario Raguž je u preciznom valjanju s 12:11 dobio Igora Vučetića. U ostale tri discipline na 'gumama' uspješniji su bili gosti, i zatim zadnji krug. Činilo se u jednom trenutku kako će sve četiri discipline dobiti domaćin, ali se dogodio preokret u ogledu Vojvodića i Medića, te su tri dobivene discipline (Mario Raguž je dobio drugog pojedinca s 13:8, a par Mateo Haičman i Štefi Ljubimir, te trojka Luka Kelez, Antun Šabadin i Nikola Pendo slavila sa čak 13:1) bile dovoljne samo za (prvi ovosezonski) bod.

image
Luka Kelez (Postranje) foto: Tonči Vlašić


Slaven je poražen kod Crvene Kuće s 20:4. Domaćin je treću pobjedu osigurao već na 'gumama'. Nakon prvog kruga imao je čistih 8:0, dobio tri od četiri discipline na 'gumama', te isto tako tri od četiri discipline u zadnjem krugu. Poene za Slaven osvojili su Ante Bratoš i Ivo Trković u brzinskom štafetnom izbijanju, te trojka u sastavu Ivo Trković, Josip Čupić i Ivan Marinović.

POREDAK

1. Crvene Kuće 9 bodova / 4 utakmice, 2. Naklice 9 bodova / 3 utakmice, 3. Vir 7 bodova / 4 utakmice, 4. Župa dubrovačka HE 7 bodova / 4 utakmice, 5. Povljana 6 bodova / 3 utakmice, 6. Stivan 6 bodova / 3 utakmice, 7. Zlatan otok 4 boda / 3 utakmice, 8. Postranje 1 bod / 4 utakmice, 9. Gorčina bez boda / 3 utakmice, 10. Slaven Gruda bez boda / 3 utakmice.

U 5. kolu, u nedjelju, 29. studenog, Župa dubrovačka dočekuje Crvene kuće, a Slaven dočekuje Postranje.
26. travanj 2024 13:58