StoryEditorOCM
OstaloBOKSAČKI KLUB DUBROVNIK

Dolores Mirković, Dubrovkinja u ringu, s medaljom oko vrata: ‘I dalje učim. Ha, treba pokupit još dosta modrica za doći do cilja!‘

Piše Tonči Vlašić
31. siječnja 2024. - 15:18

Korak po korak, i eto prve medalje oko vrata. Državno prvenstvo, kategorija do 60 kilograma – srebrna Dolores Mirković iz Boksačkog kluba Dubrovnik.

- Je li bilo prilike i za skočiti na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja? Dea Bolanča iz splitskog Pit Bulla s kojom sam se borila u finalu nastupila je na Europskim igrama, Europskom prvenstvu. Dosta je iskusnija od mene. Iskreno, u toj borbi sam mogla samo dobiti. Nisam je uspjela iznenaditi, ali sam unatoč porazu puno naučila od nje jer je, kažem, baš kvalitetna boksačica. Meni je bilo drago doći do borbe protiv Bolanče - rekla je 22-godišnja Dubrovkinja, koja je debi u ringu imala prošle godine, u lipnju. Dakle, prije sedam mjeseci.

image

Dolores Mirković (Boksački klub Dubrovnik)

Tonči Vlašić/

- Prvi meč sam imala u Splitu u Hrvatskoj ligi. Borila sam se protiv domaće predstavnice, Lorene Barbir iz Marjana, koja je  u tom trenutku bila aktualna vlasnica bronce s državnog prvenstva.

Debi je bio uspješan. Inače, Dolores je prije šest godina došla na trening Gladiatora. Krenula s kick boxingom, a kad je za trenera u klub stigao Ukrajinac Sergej Vakeryna, koji je trener boksa, navukla je rukavice…

- Nisam boks počela trenirati kako bi se borila. I kad smo kao klub imali prvo natjecanje, išla sam gledat. Tek nakon toga se u meni probudila želja za nastupanjem. Ha, kad uđeš prvi put u ring, teško je iz njega izaći.

Sluša njezine riječi Sergej. Hvali Dolores, čiji je skor dvije pobjede i dva poraza.

- I dalje učim. Ha, treba pokupit još dosta modrica za doći do cilja, najviše stepenice pobjedničkog postolja, dresa reprezentacije...

image

Dolores Mirković (Boksački klub Dubrovnik)

Tonči Vlašić/

Kick boxing je njezin prvi sport koji je trenirala. Prije toga je bila u školi plesa.

- Sjećam se prvog treninga, tad se još radilo u prostorima na Medarevu. Karlo Caput je, kad je vidio kretnje, i kad sam mu rekla kako sam bila u školi plesa nekoliko godina, rekao: ‘Vidi se‘. Ha, a znate zašto sam došla trenirati kick boxing? Prijateljica je tad trenirala, ona me je nagovorila, a, iskreno, cilj je bio izgubit koje kilo, imat kondicije. Tako je počelo.

Danas je članica Ultimate fight kluba Gladiator ‘Maro Perak‘ i Boksačkog kluba Dubrovnik. Iza nje je prvo državno prvenstvo.

- Puna dvorana u Sesvetama na državnom odličnih boraca, dosta treninga, dosta trenera… Bila su to baš četiri lijepa dana na državnom prvenstvu. Skupila sam iskustvo, učila boreći se protiv iskusnijih. I Jak Kojaković, koji je također branio boje Dubrovnika, odradio je dobru borbu protiv člana zagrebačkog Gladijatora. Ostavio srce u ringu. I njemu, i meni će ovo biti dobra škola za budućnost, za nastavak boksačke karijere – kaže Dolores.    

image

Dolores Mirković (Boksački klub Dubrovnik)

Tonči Vlašić/
26. travanj 2024 12:52