StoryEditorOCM
OstaloJUDO GRAND PRIX ZAGREB

Dobro je, pregled u bolnici je pokazao kako se ne radi o težoj ozljedi, Petrunjela Pavić ostvarila pobjedu s kojom je bliže Olimpijskim igrama u Parizu

Piše Tonči Vlašić
17. srpnja 2022. - 15:14

Petrunjela Pavić je sedma na Grand Prixu u zagrebačkoj Areni. Stigla je do četvrtfinala kategorije do 78 kilograma, a potom nije uspjela iznenaditi velikog favorita u borbi za polufinale. Nažalost, u toj borbi s ozlijedila, te nije nastupila u repasažu.  

Na startu je judašica Dubrovnika 1966. bila slobodna, potom je ostvarila lijepu pobjedu. Svladala je 24-godišnju Leon Karen iz Venezuele, vlasnicu srebra s Panameričkih igara, koja ima i broncu s Grand Prixa, i ne samo to.

Nakon toga je čekala iskusna, 30-godišnja Brazilka Mayra Aguiar, šesta sa svjetske rang liste, dvostruka svjetska prvakinja, koja ima šest medalja sa svjetskih prvenstava, koja je vlasnica tri olimpijske bronce (London, Rio i Tokyo), šesterostruka prvakinja Južne Amerike, te osvajačica 18 medalja s Grand Slamova...

image

Pavić se u četvrtfinalu borila protiv 30-godišnje Brazilke Mayre Aguiar, dvostruka svjetska prvakinja, vlasnice tri olimpijske bronce...

Tino Marić/hjs/

Nije uspjela, iako se u jednom trenutku činilo kako hoće. Ozljeda na kraju, te je nekadašnja svjetska juniorska prvakinja, a 2021. godine europska prvakinja, 26-godišnja Poljakinja Beata Pacut Kloczko bez borbe stigla do finalnog bloka i borbe za broncu.

- Odmah smo išli u bolnicu na pregled. Samo je istegla mišić. Ozljeda nije teška - rekao je njezin trener Mateo Semiz. 

Pavić je ostvarila svoj prvi plasman na Grand Prixu, osvojila prve bodove u nastojanju da izbori plasman na Olimpijske igre. Ima iza sebe nekoliko lijepih rezultata, broncu s Mediteranskih igara, te će s novim bodovima napredovat na svjetskoj rang listi. Uoči nastupa u Zagrebu bila je na 77. mjestu. Možda i ona, kao i Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke, koja je u Zagrebu bila također sedma (do 63 kilograma), ode na Svjetsko seniorsko prvenstvo.

Zadnjeg dana Grand Prixa nastupio je još jedan član Dubrovnika 1966., Josip Bulić, koji u kategoriji do 90 kilograma nije uspio proći u četvrtfinale. Poražen je od aktualnog europskog doprvaka, Darka Brašnjovića iz Srbije. 

26. travanj 2024 17:22