StoryEditorOCM
OstaloMEDIJSKI POKROVITELJ ‘DUBROVAČKI VJESNIK‘

Deset dana do početka Dubrovnik kupa, nogometnog turnira na male bare: Nema više u kunama, sad je u eurima!

Piše Tonči Vlašić
14. lipnja 2023. - 09:46

Imamo više od četrdeset prijavljenih ekipa – kaže Stjepo Roko. Judaš Dubrovnika 1966., koji sad ostvaruje uspjehe i kao trener, godinama je dio organizacijskog odbora nogometnog turnira na male bare, Dubrovnik kup, koji se igra na igralištu Osnovne škole Ivana Gundulića u Gružu.

Prošle godine je bilo deveto izdanje, 59 ekipa je krenulo u lov na naslov, nakon skupina trideset i dvije momčadi su igrale završnicu. Pamti se dobro kako jedan Westfalen nije prošao skupinu, a bio je finalist turnira, kako to nije uspio ni Belfast, koji se također može pohvaliti kako je igrao u finalu, a ne zaboravlja se kako je branitelj naslova, ekipa Totalni promašaj, imala baš totalni promašaj. Zauzela je zadnje mjesto u skupini, te predala krunu najboljeg i prije drugog, završnog kruga turnira.

Pamti se, kad je u pitanju ljeto 2022., kako je u šesnaestini finala (is)pao Caffe bar Puls, osvajač turnira (Stjepan Rezo, Mato Šimunović, Zoran Primić...), kako je u osmini finala bio kraj za dvostruke pobjednike, Brkate slonove s Dariom Marinovićem, koje su izbacili Medvjedića dobra srca, ekipa koja je otišla do kraja. U finalu je s 3:0 bila bolja od Atalante Bergamo. Haron Džanković je postigao prvi pogodak u finalu, Josip Nebergoj drugi i treći. Nebergoj je bio najbolji igrač turnira, a uz njih dvojicu kameni prijelazni pokal, težak više od 11 kilograma, osvojili su još Marko Beletić, Lovro Miletić, Ivan Vuknić, Kaim Džanković, Antonio Konsuo, Marin Rožanković i Miho Haklička.

Osam pobjeda i jedan remi u devet utakmice – to je učinak Medvjedića dobra srca. Atalanta Bergamo je nakon pet pobjeda i dva remija upisala prvi poraz. Treći je bio Hajduk Mokošica, a četvrta ekipa Teča United. Marin Matić iz Caffe bar Exotic Neum je bio najbolji strijelac turnira...

- Početak desetog izdanja je 24. lipnja. Prijave se zaključuju dan prije, kad će se održati ždrijeb. Zainteresirani za nastup sve informacije mogu dobiti na mobitele 098234620 i 0981933326 – dodaje Roko.

Na kraju prvih devet izdanja organizator je ispliačivao novčane nagrade u kunama, sad će po prvi put u eurima. Pobjednik će dobiti 2000 eura, poraženi u finalu 1000, treći 500, a četvrti 200 eura.

20. rujan 2024 02:02