StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

DEKAGRAM LAKŠI I DESET CENTIMETARA NIŽI Račić spreman za drugu borbu protiv Przybysza i drugu obranu naslova KSW prvaka!

Piše Tonči Vlašić
19. ožujka 2021. - 19:05

Antun Račić i Sebastian Przybysz drugi put oči u oči. Račić je nakon te prve borbe 2018. protiv Poljaka stigao do borbe za pojas prvaka u bantam kategoriji, dobio u zagrebačkoj Areni Damiana Stasiaka, a sad, tri godine poslije te njihove prve borbe, Župljanin je vlasnik pojasa prvak KSW-a, a Przybysz mu ga želi 'oteti'.

Prije Przybysza to isto je želio i Brazilac Bruno August dos Santos, ali nije uspio. Župljanin je u pet teških i iscrpljujućih rundi odbio taj napad, te obranio pojas. Sad će tri mjeseca poslije pokušati ostvariti novu, 26. pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri. Przybysz je nakon poraza od Račića, koji se zbio 1. prosinca 2018. godine, dobio iduće tri borbe, te je sad na sedam pobjeda uoči svoje desete profesionalne borbe. Račiću je subotnja borba u poljskom Lodzu, gdje je dobio i krajem prošle godine Dos Santosa, 35. profesionalna borba. Debi je imao prije gotovo 12 godina, u travnju 2009. godine.

image
Antun Račin na potpisivanju plakata 59. priredbe KSW-a
Ksw

Račić je neporažen od 2017. godine, nanizao je sedam pobjeda, posljednjih šest na KSW-ovim priredbama. KSW se u najavi borbe pita: Hoće li Sebastian Przybysz ovaj put uspjeti probiti zid koji je izgradio Hrvat ili će Antun Račić ipak ostati na prijestolju KSW najlakše kategorije? 

Odgovor na pitanja doznat ćemo u subotu, 20. ožujka, na 59. priredbi sjajne poljske organizacije, KSW-a.

Na vaganju, dan uoči borbe za pojas u bantam kategoriji, ovog petka navečer, nije se smjelo biti iznad 61,2 kilograma. 27-godišnji, 175 centimetara visoki Poljak Przybysz je težio upravo toliko, a Račić dekagram lakši uz napomenu kako je deset centimetara niži od suparnika.

image
Antun Račić je pokušao izgurati 91,1 kilogram težeg Serigne Ousmane Dia (151,2 kilograma), Župljanin je najlakši, a Senegelac najteži sudionik 59. priredbe KSW-a, koja će se održati u subotu, 20. ožujka u poljskom Lodzu 
.
Ksw
05. svibanj 2024 05:22