StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNA UEFA LIGA PRVAKA

Dariu Marinoviću i ekipi osmijeh na licu i nakon ogleda s četverostrukim prvakom Europe: ‘Presretni smo. Ne mislimo na ovom stati!‘

Piše Tonči Vlašić
29. studenog 2023. - 18:21

Snovi su, ističe se, bili plasman u elitu, a sad kad su tu, među 16 najboljih u UEFA Futsal Ligi prvaka, Feldi Eboli, prvak Italije, za kojeg igra Dario Marinović, nastavio je sanjati. U tom svom snu vidio se na Final fouru bez obzira što je njihova skupina najteža skupina elitnog kruga, što su im suparnici vrhunske momčadi.

Na startu turnira skupine, u Olimpijskoj dvorani Zemgale u Rigi, u Litvi, Feldi Eboli je odigrao 2:2 protiv Barcelone, aktualnog španjolskog prvaka, koji je četiri puta bio na krovu Europe, zadnji put 2022. godine.

- Super bod, važan. Ostali smo živi, te smo u igri za prolaz dalje. Barcelona je bila favorit. Bila je bliža pobjedi. Imala je posjed lopte, ali ona to ima protiv 90 posto ekipa u svijetu. Međutim, znali smo dočekat svoje prilike, znali smo se obraniti. Uz malo sreće došli smo do boda s golmanom igračem, kojeg smo dobro odigrali – javio se Marinović nakon velikog boda protiv velikog suparnika.

Vodio je Feldi Eboli, Barcelona je izjednačila u posljednjoj minuti prvog poluvremena iz kaznenog udarca, a povela pet minuta prije kraja. I onda su Marinović i ekipa zaigrali na sve ili ništa, te u zadnjim trenucima izjednačili na 2:2.  

- Presretni smo. Ne mislimo na ovom stati. Želimo dobiti dvije preostale utakmice, prvaka Francuske i prvaka Latvije, te se plasirati dalje. Nemamo pritisak. Iskoristili smo neke nedostatke, tj. probleme Barcelone, nekoliko igrača joj nedostaje zbog ozljede, nedostajao im je zbog kartona Pito, sjajan igrač, te se sad nadam kako ćemo izboriti prolaz – poželio je Dario.

U četvrtak, 30. studenog, Feldi Eboli igra protiv domaćina, Rige, a u subotu, 2. studenog, protiv francuskog Etoile Lavalloise. Pobjednik skupine ide na Final 4.

05. svibanj 2024 06:26