StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Dario Marinović nakon ždrijeba dodatih kvalifikacija za odlazak na SP: ‘Najteži mogući suparnik... Nema igrače u koje ćeš se zaljubiti, ali ...‘

Piše Tonči Vlašić
26. siječnja 2024. - 10:48

Poljska je najteži mogući suparnik kojeg smo mogli izvući – istaknuo je naš malonogometni reprezentativac Dario Marinović nakon ždrijeba dodatnih europskih kvalifikacija za plasman na deseto po redu Svjetsko prvenstvo, koje će se od 14. rujna do 6. listopada igrati u Uzbekistanu, a koji nam je dodijelio Poljsku. 

Naši su na ždrijebu u sjedištu Uefe u Nyonu mogli još izvući ili Nizozemsku, ili Finsku. Pobjednici ukupno pet skupina elitnog kruga europskih kvalifikacija su izborili izravan plasman na SP (Kazahstan, Ukrajina, Francuska, Španjolska i Portugal), a priliku za isto imaju još dvije od četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije elitnog kruga kvalifikacija. U Uzbekistan će iz Europe još Nizozemska ili Finska, te Poljska ili naša reprezentacija, koja je bila druga u skupini ‘C’ iza Francuske, a ispred Slovačke i Njemačke. Poljska je bila druga u skupini ‘B’ u kojoj je prva bila Ukrajina, treća Srbija, a četvrta Belgija.

Utakmice dodatih kvalifikacija se igraju od 11. do 17. travnja. Naši su gosti u prvoj utakmici.

- Poljska je ozbiljna reprezentacija. Uvjerili smo se u to na zadnjem EURU, koje se igralo u Nizozemskoj. Bili su nam suparnici u skupini. Jesmo ih dobili s 3:1, ali je utakmica bila izjednačena do zadnje sekunde. Imali su i oni ozbiljne prilike za uspjeh – kaže najbolji strijelac hrvatske reprezentacije svih vremena.    

- U skupini s Ukrajinom, Srbijom i Belgijom, dakle, protiv Ukrajine i Srbije, koje su ozbiljne reprezentacije, do zadnjeg kola su se borili za izravan prolaz. Srbiju su izbacili, dobili je sa 4:2 u Zrenjaninu, a u zadnjem kolu su novom pobjedom protiv Ukrajine mogli do prvog mjesta. Još su tu odlučujuću utakmicu igrali kod kuće. Izgubili su s 5:3, te je Ukrajina osvojila skupinu i izravan plasman na SP. Što reći, očekuju nas zahtjevne utakmice. Po meni je dobro što drugu igramo kod kuće. To je prednost u ovakvim utakmicama. Kakav god rezultat bude u prvoj utakmici, u drugoj ćemo imati punu dvoranu jer je ulog velik, a u takvoj atmosferi, pred domaćim navijačima, imat ćemo i u slučaju negativnog rezultata u prvoj utakmici priliku okrenuti sve u našu korist - kaže 33-godišnji reprezentativac iz Mokošice. 

image

Dario Marinović 2016. godine na EP-u u Beogradu

Tonči Vlašić/

- Poljska puno trči. Nema igrače u koje ćeš se zaljubiti, individualce, ali je jaka kao momčad… Sad ćemo imati zadnje okupljanje reprezentacije prije tih utakmica, koje nas čekaju početkom travnja (Hrvatska u planu ima odigrati sa Slovenijom u gostima 3. i 6. veljače dvije prijateljske utakmice u sklopu priprema - op.a.). Vjerujem kako ćemo se dobro spremiti, te na kraju uspjeti izboriti toliko željeni plasman na Svjetsko prvenstvo – poželio je Marinović.

Hrvatska je do sad samo jednom bila sudionik SP-a, i to prije 24 godine kad je bila peta u Gvatemali.   

04. svibanj 2024 23:32