StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Dario Marinović, Maro Đuraš i Zoran Primić na širem popisu izbornika za Europsko prvenstvo u Nizozemskoj!

Piše Tonči Vlašić
8. siječnja 2022. - 12:27

Dario Marinović se sprema za svoj četvrti Euro, četvrto veliko natjecanje. Četvrto mjesto s Hrvatskom 2012. godine najveći mu je uspjeh, ujedno najveći uspjeh mini 'Vatrenih', a taj nastup 30-godišnjak iz Mokošice pamti po činjenici da je bio srebrna kopačka prvenstva. Nek se zna kako je postigao isti broj pogodaka, pet, kao i zlatna kopačka prvenstva, Španjolac Torras

Maro Đuraš je debi na velikim natjecanjima imao 2016. godine, Marinović je tad po treći put bio na Euru. Hrvatska u Beogradu nije prošla skupinu, dvije godine prije u Antwerpenu nije prošla četvrtfinale. Oba puta je malo, baš malo nedostajalo za korak naprijed. Beogradski Euro prije šest godina bilo je posljednje veliko natjecanje na kojem su igrali mini 'Vatreni', koje čeka za koji dan povratak na veliku scenu. Ponovno će igrati na završnici Eura, koje se od 19. siječnja do 6. veljače igra u Nizozemskoj. 

Marinko Mavrović je od 2010. godine bio pomoćnik Mata Stankovića u reprezentaciji, nakon što Hrvatska nije uspjela krajem 2020. izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Litvi, slabije izvođenje penala je presudilo, došlo je do promjene. Stanković je napustio kormilo, preuzeo ga je Mavrović, koji je za akciju Euro 2022., završne pripreme, (opet) pozvao trojicu igrača poniklih u Gospinom polju: Marinovića, koji je najbolji strijelac reprezentacije svih vremena, koji jedini igra u najjačoj ligi svijeta, španjolskoj, zatim i Đuraša, koji je član Squarea, a treći je vratar Zoran Primić, koji bi, ukoliko sve bude u redu, debi na velikom natjecanju trebao imati u Nizozemskoj. Primić je u posljednje vrijeme u reprezentativnom dresu, u ljeto je promijenio sredinu, napustio je Square, a karijeru nastavio u Vrgorcu

Na širem popisu putnika za predstojeći Euro su još Žarko Luketin (Futsal Pula Stanoinvest), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Tihomir Novak, Vedran Matošević i Luka Perić (Dobovec), Josip Suton (Camme Dosson), Antonio Sekulić, Kristijan Postružin, Matej Horvat, Josip Jurlina i Duje Kustura (Olmissum), Davor Kanjuh, Kristian Čekol i Ante Piplica (Futsal Dinamo) i Luka Suton (Novo Vrijeme).

Okupljanje je u srijedu, 12. siječnja, u Velikoj Gorici, gdje će reprezentacija trenirati do 19. siječnja kad putuje u Nizozemsku. Prvi nastup ima 21. siječnja protiv Poljske, a potom je čekaju u skupini još Rusija (25. siječnja) i Slovačka (29. siječnja). Prva dva mjesta vode u četvrtfinale. Za nadati se kako korona neće poremetiti planove mini 'Vatrenih'.

09. svibanj 2024 11:11