StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

ĐAPIĆ USPJEŠAN NA STARTU KUPA U BUKUREŠTU Oberan, Violić i Pavić s trenerom Semizom putuju na krajniji istok Europe, 1500 kilometara južno od Moskve

Piše Tonči Vlašić
3. kolovoza 2021. - 08:53

Leon Đapić, Leon Konjevod i Josip Bulić, trojica Dubrovčana, nastupili su na Europskom juniorskom kupu u Bukureštu. Jedna pobjeda i tri poraza njihov je učinak. Pobjedu je upisao Đapić. Član Judo kluba Ura Nage bio je slobodan u 1. kolu nakon čega je svladao Rezarta Husenija, makedonskog reprezentativca. U idućem, 3. kolu uspješniji od njega bio je Talijan Flavio Petruzzelli. U kategoriji do 66 kilograma bilo je 36 natjecatelja. Konjevod, koji je ponikao u Ura Nage, a danas je član Zagreba, u kategoriji do 73 kilograma poražen je na startu od Moldavca Adelina Rusua, dok je Bulića, člana Dubrovnika 1966., zaustavio na startu natkecanja u kategoriji do 90 kilograma Axel Oscarsson iz Švedske.  

Ovog vikenda će put Rusije opet trojka s hrvatskog juga, idu tri judašice, i to Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke, te dvije članice Dubrovnika 1966., Anđela Violić i Petrunjela Pavić. S njima će i trener Mateo Semiz. Čeka ih nastup na Europskom seniorskom kupu u ruskom Orenburgu. Oberan će se boriti u kategoriji do 63 kilograma, Violić u kategoriji do 70 kilograma, a Pavić u kategoriji do 78 kilograma. 

Na turniru u Orenburgu, gradu koji se nalazi na krajnijem istoku Europe, 1500 kilometara južno od Moskve, na rijeci Ural, blizu granice s Kazahstanom, nastupit će 233 judoke iz šesnaest država.

08. svibanj 2024 07:06