StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Četiri kola prije kraja lige Hajduk i dalje ima pet bodova prednosti, smiješi se gradu Dubrovniku superligaš! Župa zaspala u prvom krugu

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2023. - 10:58

Hajduk je sačuvao pet bodova prednosti u odnosu na Crvene kuće, koje su također bile uspješne u 14. kolu. Durovački drugoligaš je slavio u gostima kod Stivana (16:8), a Crvene kuće kod kuće protiv Imotskog (21:3). Župa dubrovačka je doživjela poraz kod kuće od Brela (8:16), te nije više uz bok Crvenih kuća, već je pala na peto mjesto. Šeste Naklice imaju dva boda manje, ali imaju utakmice manje. Primošten je sedmi s 19 bodova... Naklice su u 14. kolu dobile Primošten s 15:9.

Prvi ide u najveći rang, Super ligu, a zbog reorganizacije treba biti među šest najboljih za ostati drugoligaš. I osmi Imotski, koji ima 16 bodova i utakmicu manje, u igri je još za mjesto među šest najboljih. Matematički, nije otpisan ni predzadnji Stivan na devetom mjestu, jedino zadnja, deseta Komiža.

PRVI I PETI

Poredak: 1. Hajduk 30 bodova, 2. Crvene kuće 25 bodova, 3. Otok 24 boda, 4. Brela 23 boda, 5. Župa dubrovačka 22 boda, 6. Naklice (utakmice manje) 20 bodova, 7. Primošten 19 bodova, 8. Imotski (utakmice manje) 16 nodova, 9. Stivan 13 bodova, 10. Komiža 8 bodova.

U 15. kolu ogledat će se Hajduk i Župa dubrovačka, Crvene kuće su gost Brela, Imotski dočekuje Primošten, Otoku dolazi Stivan, a Komiža čeka Naklice.

Hajduk je u Sutivanu protiv Stivana dobio tri od četiri discipline u prvom krugu, isto tako tri od četiri discipline na ‘gumama’, te mu je za pobjedu u zadnjem, trećem krugu bio dovoljan i samo jedan neodlučan rezultat na četiri terena. Međutim, lider je uzeo četiri, dobio dvije od četiri discipline, te ostvario uvjerljivu pobjedu igrajući u sastavu: Božo Čupić, Pero Fiorović, Josip Glavinić, Nikola Maroević, Nikola Mikulić, Andro Miljević, Igor Petković, Miroslav Petković, Ali Asker Recep i Pero Vlahutin.

Župa je baš loše počela utakmice u Srebrenom protiv Brela – 0:8 nakon prvog kruga, a kako su gosti dobili po dvije discipline na ‘gumama’ i u trećem, posljednjem krugu, ostala je praznih ruku. Igrala je u sastavu: Mato Barišić, Stijepo Batinić, Ilija Belan, Nedjeljko Bogoje, Miljenko Dundić, Ante Farčić, Alen Franić, Branko Gašpar, Mario Gašpar, Miro Mihaljević, Vlaho Monković i Mateo Počanić.

20. travanj 2024 14:53