StoryEditorOCM
OstaloDRUGA HMNL - JUG

Čekali su dugo, i napokon dočekali, a pamtit će se prva pobjeda kod kuće: Ombla više nije zadnja!

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2023. - 16:19

Prvu pobjedu ove sezone Ombla je ostvarila u 9. kolu, bilo je to 11. prosinca kad je bila bolja u gostima od Geniusa s 5:3, a novu, drugu, prvu kod kuće, dočekala je ove nedjelje, 26. veljače, u 17. kolu južne skupine Druge hrvatske lige, i to kakvu: Ombla – Pakoštane 8:1!

I to su, zanimljivo, gosti poveli u Gospinom polju već u 1. minuti. Dubrovačkog drugoligaša krenulo je u 10. minuti kad je na 1:1 izjednačio kapetan Antonio Draškovič. Do odlaska na odmor Leo Bogdanović je pogodio za vodstvo 2:1, a nastavak 6:0 za Omblu.

Prvo su Antonio Drašković i Leo Bogdanović po još jednom tresli mrežu Pakoštana, prvi u 22., a drugi u 23. minuti. Nakon toga, redom, Dominik Glavinić u 24., Maro Kalauz u 28., Ivo Vlahušić u 35. i Roko Mikulandra u posljednjoj, 40. minuti.

Pod vodstvom Ivana Milića Ombla je igrala u sastavu: Marko Ilić, Antonio Drašković, Ivo Vlahušić, Dominik Prkačin, Hrvoje Bogdanović, Martin Urban, Jeronim Kovačević, Luka Palameta, Frano Vlahušić, Leo Bogdanović, Dominik Gustin, Maro Kalauz, Roko Mikulandra i Dominik Glavinić.

Ombla nije više zadnja, dvanaesta, sad je to Genisu, koji također ima 7 bodova, ali slabiju pogodak razliku, te ima doći u Dubrovnik. Samo zadnji ispada. Pakoštane su desete s 13 bodova, ostali su dosta ispred, te ne razmišljaju kako izbjeći najgore. Na vrhu je Porto Tolero, koji ima 41 bod, dva više od Šibenika 1983., te četiri više od Splita, koji je na trećem mjestu.

U iduća dva kola Ombla je gost, prvo Bačvica, a zatim Murtera nakon čega će ugostiti Genius u utakmici ‘biti ili ne biti‘.

18. travanj 2024 09:25