StoryEditorOCM
OstaloGUŽVA NA KVADRAT

Čeka se prvi plov, zatim derbi hrvatskog juga odbojkašica, a za vikend: Navali narode, nema čega nema!

Piše Tonči Vlašić
25. listopada 2024. - 09:46

Oko 10 sati će se okupiti mali Optimisti u Orsana, kad zapuše kreće prvi plov. Dubrovačka regata je jedna od kriterijskih za klasu, tu ako vrijediš, ideš naprijed, upadaš u reprezentaciju i nastupaš na velikim natjecanjima. Jedri se do nedjelje, tad će se napraviti završni račun. Tko će s pokalom u ruci napustiti Dubrovnik, hoće li možda koji pokal ostati u rukama malih dubrovačkih jedriličara?

Budući da je u dubrovačkoj dvorani za vikend taekwondo turnir, Dubrovnik Open, jedan od najjačih u Hrvatskoj, odbojkašice Dubrovnika će ovog petka igrati protiv Brda za bodove u Superligi. Utakmica je to 4. kola. Dubrovačka ekipa, koja je povratnik u najveći rang, povratak je počela porazom kod aktualnih prvakinja, HAOK Mladost, ali nakon toga pobjeda u prvoj domaćoj utakmici protiv Don Bosca, a prošlo kolo u Karlovcu protiv Kelteksa. I sad evo Brda, koja imaju također 2/1. Tko će doći do treće pobjede već u 4. kolu? Početak u 20 sati. 

Košarkašice Raguse će pričekati da se završi taekwondo turnir, te će one u Gospinom polju utakmici 5. kola igrati u nedjelju, 27. listopada, u 20 sati. Gost je Medveščak. Ragusa 4/0, Medveščak 0/4. Prvo nije iznenađenje. Ragusa ove sezone lovi peti uzastopni naslov prvaka Hrvatske, a sad protiv kluba čiji su niz prekinute, a koji je šest puta za redom osvajao naslov prvaka, žele da start nove sezone bude za pet. 

Košarkaši Dubrovnika su gosti Šibenke na Baldekinu u 5. kolu Premijer lige (subota, 26. listopada, 19 sati), love prvu pobjedu, malonogometaši Squarea su slobodni. Trebali su igrati kup utakmicu, ali suparnik, Olmissum, igra kvalifikacije za elitnu skupinu europske Lige prvaka, te je utakmica odgođena. 

Rukometaši Ardiaei će svoju domaću obvezu odraditi na starom mjestu, na Mljekari, u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka. Ugostit će Zadar 1954. u 5. kolu drugog razreda. Tražit će nastavak niza uspjeha kod kuće. Prve dvije domaće utakmice nove sezone su dobili, izgubili obje u gostima, a gost ima pobjedu i tri poraza. Početak u 20 sati. 

image

Filip Čipin, Petar Dubelj, Nagrada Ragusa racinga, Toni Mozara

Tonči Vlašić/

Na stazi Mirinovo, uz Rijeku dubrovačku, ovaj vikend je Nagrada Ragusa Racinga. Nastupaju najbolji autoslalomaši Hrvatske. U subotu je predzadnja, a u nedjelju posljednja utrka sezone. Neki prvaci se znaju, neki ne. Na najvažnija pitanja još nemamo odgovor, tko je broj jedan sezone, te tko je klupski prvak Hrvatske? U subotu su treninzi od 10 sati, a vožnje od 12 do 17, a u nedjelju se trenira od 9.30 sati, a za bodove će se voziti od 11.30 do 16.30 sati. 

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja su gosti Primorca iz Kotora u Budvi. Regionalna liga je u pitanju. U srijedu su osvojili novi, 72. trofej u povijesti – drugi put su osvajači hrvatskog Superkupa. Dobili su u Šibeniku aktualnog prvaka splitski Jadran. Gosti su i stolnotenisači Libertas Marinkolora, aktualni prvaci i osvajači Kupa, te lideri prvenstva. U subotu igraju kod Požege, u nedjelju u Osijeku protiv Vodovoda za nastavak pobjedničkog niza, kojeg su u domaćem prvenstvu počeli krajem 2022. godine. 

U subotu, 26. listopada, vaterpolisti KPK dočekuju Medveščak u 3. kolu A-1 Regionalne lige (Bazen Gojko Arneri, 21 sat). Korčulani imaju polovičan učinak, ‘Medvjedi‘ su dobili obje utakmice na startu. U akciji je i druga ekipa Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor, koja igra drugi rang, i to dva puta u subotu, 26. listopada u maloj dvorani u Gospinom polju (11 sati protiv Duge Rese, u 17 sati protiv Svete Nedjelje). 

U subotu, 26. listopada, na Lapadu igraju od 15 sati nogometaši GOŠK Dubrovnik 1919. i Neretva. Metkovci su lideri južne skupine Treće hrvatske lige, domaćin traži bodove za bijeg sa začelja. Predzadnji je, sa samo bodom više od zadnjeg, HRNK Zmaj. 

U nedjelju, 27. listopada, igraju se utakmice 6. kola Prve i Druge županijske nogometne lige. Derbi je u Čilipima, na Šupjaci. Ogledat će se dva vodeća sastava lige, Konavljanin i Orebić, koji su bez poraza, a koji su u prvih pet kola dobili četiri utakmice. U drugoj ligi derbi je na Lastovu: Omladinac – Grk, domaćin bez greške ove sezone, dobio sve četiri utakmice, a gost tri pobjede i remi, i on bez poraza. U Čilipima i na Lastovu lopta s centra kreće u 14 sati.  

Plus, Spartan Trail utrka je u subotu, 26. listopada. Oni koji su se prijavili na utrku dugu 50 kilometara startaju u 6.30 sati u Mihanićima, natjecatelji pred kojima je 21 kilometar puta kreću u Mlinima u 9.30 sati, a sudionici najkraće utrke – 10 kilometara – svoj zadatak će početi u Šumetu u 16 sati. 

U subotu, 26. listopada, od 10 sati je u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka judo turnir, Memorijal ‘Matea Knego’. 

25. listopad 2024 09:58