StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

BRAVO DUBROVNIK Tko bi rekao uoči sezone kako će osam kola prije kraja biti jasno da će se i iduće sezone u Gospinom polju igrati Super liga!

Piše Tonči Vlašić
6. veljače 2021. - 17:26

Zadnji ispada, a predzadnji igra kvalifikacije za ostanak. Još je osam kola do kraja, 24 boda su u igri, ali nakon što je Dubrovnik dobio izravnog konkurenta, predzadnji Poreč, te sad ima čak 13 bodova više od njega, uz to je bolji međusobno, ne možemo se oteti dojmu kako je dubrovačka ekipa odradila posao, kako je osigurala ostanak, te kako će se i iduće sezone u Gospinom polju igrati Super liga!

Prvi put ove sezone nije bilo lako Dubrovniku uoči utakmice. Prvi put je ekipa Mirjane Vreće, Pauline Prkačin, Marine Radić i Tomaža Jurišića bila u ulozi favorita. Bila je ovo prva utakmica koju nije smjela izgubiti, u kojoj je imperativ bio uzeti sva tri boda, dakle, ne dozvoliti suparniku više od jednog seta. Na kraju nije dozvolila niti jedan.

Slavila je sa čistih 3:0 za manje od sat igre. Samo za početak prvog seta ne može dobiti visoku ocjenu, ali je sve potom bilo super i sve za pet. Prvi set je zaključila tehničarka, sjajna Gabriela Stipanović (25:16), koja je servirajući potpisala otvaranje drugog vodstvom 8:0. Jest, Poreč je došao na četiri poena zaostatka u tom drugom setu (13:9), zaprijetio, ali odgovor Dubrovnika je bio snažan. Drugi set je osvojen uvjerljivije nego prvi (25:13). Treći set je također otvoren vodstvom 8:0. U njemu Poreč nije uspio doći do zraka. Na kraju 25:7 za Dubrovnik!

Anđela Čuljak, Karla Burđelez, Nina Jakić, Mara Šilje, Marijeta Lolić, Ivana Marinović, Matea Daničić, Nora Đurić, Doris Buzolić, Martina Vreća, Ema Šušić, Nora Gustin, Gabriela Stipanović i Katarina Drobac su potpisale 3:0 protiv Poreča, a to je ekipa koja je ove sezone u 14 utakmica ostvarila pet pobjeda, osvojila 16 bodova, te zaslužila sve čestitke. 

Tko bi rekao uoči početka sezone kako će nakon 14. kola povratnik u najveći rang, Dubrovnik, bez da je posegnuo za pojačanjima, moći razvući osmijeh na licu, lišen brige oko ostanka uoči zadnjih osam kola! 

25. travanj 2024 01:55