StoryEditorOCM
OstaloATLETIKA |

BRAVO, BRAVO, BRAVO, BRAVO Erik Antolović, 13-godišnji atletičar Dubrovnika, osvojio nova tri zlata na državnom prvenstvu, ukupno četiri 2021. godine!

Piše Tonči Vlašić
21. lipnja 2021. - 11:04

Razveselio je sve početkom svibnja. Vijest iz Varaždina s pojedinačnog prvenstva Hrvatske u višeboju je glasila: Erik Antolović, atletičar Dubrovnika, mlađe kadetski je prvak Hrvatske.

Tad je već nakon prvog dana prvenstva, prve tri discipline (utrka na 60 metara, skok u dalj, te bacanje kugle), ostvario tri pobjede, te stekao veliku prednost u odnosu na konkurenciju, a zatim je drugog i ujedno posljednjeg dana prvenstva uspio je sačuvati vodstvo nakon nastupa u utrkama na 80 metara s preponama i 600 metara, te skoku u vis.

Skupio je 284 boda više od drugoplasiranog, te je nakon dugi niz godina Atletski klub Dubrovnik dobio prvaka u mlađim uzrastima u državi. Nema tko nije istaknuo, s obzirom na uvjete u kojima radi dubrovački klub, kako je uspjeh Antolovića veliko i ugodno iznenađenje, te rezultat za svaku pohvalu!

Antolović je proteklog vikenda na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske dokazao kako uspjeh na državnom u višeboju nije bio slučajan. U svom uzrastu se čak četiri puta popeo na pobjedničko postolje od čega tri puta na najvišu stepenicu. 13-godišnji Erik je državni prvak u utrkama na 60 metara i 80 metara s preponama, te u skoku u dalj, dok je u utrci na 200 metara s preponama bio treći te osvojio i brončanu medalju. Na 60 metara je s vremenom 8,21 podijelio naslov s Dorianom Čavlekom iz Atletskog kluba Međimurje od kojeg je na 80 metara s preponama bio brži 14 stotinki sekunde (Antolović je prvi s vremenom 12,63). Skočio je u dalj 5 metara i 28 centimetara, 8 centimetara duže od srebrnog Ivana Pavaleka iz riječkog Kvarnera. Čavlek i Pavalek su bili jedini brži od njega na 200 metara s preponama (Antolović 30,23).

Naravno, opet treba zapljeskati i njegovom treneru Vedadu Đugumu.

image
Erik Antolović, atletičar Dubrovnika i trener Vedad Đugum
Tonči Vlašić
26. travanj 2024 21:23