StoryEditorOCM
OstaloSRETNO NAŠI

Borna Butijer, Šejla Škaljić i Luka Ivanković doznali suparnike na Svjetskom kadetskom prvenstvu u judu!

Piše Tonči Vlašić
22. kolovoza 2023. - 17:25

Osobni karton Svjetskog kadetskog prvenstva, kojem je od 23. do 27. kolovoza domaćin Zagreb: 576 judoka iz 64 države svijeta, 316 kadeta i 260 kadetkinja, a među njima troje Dubrovčana: Šejla Škaljić i Borna Butijer iz Judo kluba Dubrovnik 1966., te Luka Ivanković iz Judo kluba Dubrovnik.

Škaljić nastupa u kategoriji do 57 kilograma, Butijer u kategoriji do 81 kilogram, a Ivanković u kategoriji preko 90 kilograma. Dvojac Dubrovnika 1966. će na tatami u petak, 25. kolovoza, a Ivanković dan poslije. U nedjelju je ekipni dio prvenstva.

Ždrijeb pojedinačnog dijela SP-a? Škaljić je slobodna u 1. kolu, a potom je čeka Chaeyeong Son iz Južne Koreje, koja je također slobodna na startu. Ista situacija je i u kategoriji do 81 kilogram s Bornom. Slobodan u 1. kolu, kao i njegov suparnik u četvrtfinalu kvalifikacijske skupine, Emir Selim Ari iz Turske.

- Son je nepoznanica, ali ne i Ari. Borna se protiv njega borio u Teplicama i izgubio. Reprezentativac Turske je bio pobjednik na Europskim igrama mladih. Borna će tako imati priliku za revanš – istaknuo je Stjepo Roko, trener Dubrovnika 1966.

Ivankoviću je suparnik u 1. kolu Bugarin Dimitar Kurtakov, a ako prođe čeka ga Francuz Matheo Akiana Mongo, brončani s ovogodišnjeg Europskog prvenstva. S članom Dubrovnika na SP-u bit će trener Jakša Đapić.

U kategoriji do 57 kilograma je 35 judašica, u kategoriji do 81 kilogram 39 judaša, a u kategoriji preko 90 kilograma 29 judaša. Svo troje Dubrovčna je dobrim rezultatima na državnim prvenstvima, te na međunarodnim turnirima zaslužilo nastup u dresu reprezetacije na najvećem natjecanju za uzrast kadeta.

09. svibanj 2024 00:04