StoryEditorOCM
OstaloJUDOKE DUBROVNIKA 1966. NA SARAJEVSKOM TATAMIJU

Borna Butijer debi na Europskom juniorskom kupu u kimonu s državnim grbom okrunio s četiri pobjede!

Piše Tonči Vlašić
3. ožujka 2024. - 17:53

Borna Butijer je imao debi na Europskom juniorskom kupu i pamtit će ga po četiri pobjede te prilici na kraju uzeti broncu. Nije uspio u svojoj šestoj borbi na sarajevskom tatamiju ove nedjelje, 3. ožujka, Michal Wasikowski je u njoj bio uspješniji, te je Poljak stajao na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja, a judaš Dubrovnika 1966. i hrvatski reprezentativac zauzeo peto mjesto.

Butijer je u Sarajevu s tri pobjede stigao do četvrtfinala u kojem je poražen od Miljana Radulja iz Srbije, koji je na kraju uzeo zlato. Svladao je na startu Vuka Ilića, predstavnika Bosne i Hercegovine, zatim Shehaba Alslmana iz Kuvajta i Mikaila Zaloglua iz Turske. U repasažu je dobio Maximiliana Erlera iz Njemačke nakon čega se borio s Wasikowskim.

Od judoka Dubrovnika 1966. nastupila je još i Šejla Škaljić, koja je poražena na startu kategorije do 57 kilograma od Ukrajinke Yulie Kuzmenko, koja je na kraju s pet pobjeda i jednim porazom osvojila broncu.

Butijer i Škaljić su nastupili pod vodstvom Stjepa Roka, koji je krajem prošle godine postao trenerom u stručnom stožeru kadetske reprezentacije Hrvatske. 

01. svibanj 2024 04:24