StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Bježi Hajduk pratnji, osvojio je zlatne bodove na Hvaru, a Komolac je nakon osam poraza u nizu stigao do svoje druge pobjede, i to je opet dobio...

Piše Tonči Vlašić
6. veljače 2022. - 13:19

Prvo lokalni derbi, a u njemu Župa dubrovačka – Komolac 11:13. Kad se gledaju događanja, presudile su 'gume', a Komolac je tu dobio sve četiri discipline, dvije uvjerljivo, a u dvije je razlika bila samo jedan pogodak. Marko Luković – Ivan Gujinović 32:31 u brzinskom izbijanju, a u štafeti Marko Luković i Mihajlo Đurović 37:36 protiv Ivana Gujinovića i Maria Gašpara.

Nakon prvog kruga bilo je 4:4, a u zadnjem krugu Župa dubrovačke je trebala sve četiri pobjede za bod. Dobila je tri, a nije izgubila niti jednu. Par je završio bez pobjednika, 8:8 (Ivan Gujinović i Željko Vladimir protiv Bogdana Đurovića i Branka Kežića), te je Komolac mogao slaviti svoju drugu ovosezonsku pobjedu, koju su osim Marka Lukovića, Mihajla Đurovića, Bogdana Đurovića i Branka Kežića izborili još Srećko Bajo, Tripo Luković, Branimir Mastilica, Maro Soko i Stijepo Violić. Zanimljivo, Komolac je i prvu pobjedu u sezoni ostvario protiv Župe dubrovačke. Nakon toga je nanizao osam poraza. Sad je zaključio svoj negativan niz. 

Za Župu dubrovačku, koja je ostala na četiri pobjede i upisala sedmi poraz, osim Ivana Gujinovića, Maria Gašpara i Željka Vladimira još su igrali Mato Bekić, Tonći Bulat, Miljenko Dundić, Mato Đurković, Ante Farčić, Alen Franić i Vlaho Monković.

image
Hajduk je opet bio uspješan, te i dalje drži prvo mjesto u Prvoj HL - jug
Tonči Vlašić

Hajduk je zadržao vrh pobjedom na Hvaru, 14:10 je dobio u gostima Zlatan otok, i potvrdio četiri boda prednosti u odnosu na pratnju. Komiža je kiksala kod kuće, odigrala 12:12 s predzadnjim Primoštenom, zaostaje sad sedam bodova, te eventualnim uspjehom u zaostaloj utakmici ne može prići bliže, već se samo izjednačiti s Imotskim, koji je prvi pratitelj.

Super zanimljivo je bilo u Jelsi. Nakon prvog kruga Zlatan otok – Hajduk 4:4, kako je i u drugom krugu domaćin dobio dvije discipline, kao i gost, 8:8 uoči zadnjeg kruga, a u njemu je lider dobio tri od četiri discipline, a u dvije od tri slavio s jedan razlike.

Hajduk je osmu pobjedu, nitko ih nije toliko ostvario, izborio igrajući u sastavu: Ilija Belan, Pero Fiorović, Josip Glavinić, Damir Ilić, Nikola Mikulić, Miroslav Petković, Gracija Stjepčević i Pero Vlahutin.

PRVA HL - JUG

Još su igrali Stivan – Crvene kuće 20:4, te Imotski – Naklice 14:10.

Poredak: 1. Hajduk 26 bodova, 2. Imotski 22 boda, 3. Stivan 21 bod, 4. Komiža (utakmica manje) 19 bodova, 5. Crvene kuće 19 bodova, 6. Naklice (utakmica manje) 12 bodova, 7. Župa dubrovačka 12 bodova, 8. Zlatan otok 10 bodova, 9. Primošten 10 bodova, 10. Komolac 6 bodova.

U idućem, 12. kolu, Hajduk dočekuje Komižu, Komolac će ugostiti Zlatan otok, a Župa dubrovačka putuje u Zadar gdje igraju protiv Crvene kuće. Još se sastaju Primošten – Imotski, te Naklice – Stivan. 

04. svibanj 2024 05:14