StoryEditorOCM
OstaloHALO, VARŠAVA |

ANTUNA RAČIĆA U SUBOTU OČEKUJE BORBA PROTIV POLJAKA JAKUBA WIKLACZA ‘Bilo bi lijepo 31. rođendan dočekati kao pobjednik!‘

Piše Tonči Vlašić
3. rujna 2021. - 11:05
Antun Račić, rođen 5. rujna 1990. godine, do danas je imao 35 profesionalnih borbi (25 pobjeda, 9 poraza, te jedna borba bez pobjednika)Ksw

Trebao se boriti u pulskoj Areni, koji bi to bio spektakl pod vedrim nebom, ali vražja korona je pokvarila planove KSW-u, te je sjajna poljska organizacija, jedna od najboljih u svijetu, bila prisiljena ostati kod kuće. Kamioni s tonama opreme već su bili spremni za 'let' na jug, u toplije krajeve, u Lijepu našu.

- Šteta – kratko će o tome Antun Račić, koji se trebao boriti u tom ambijentu u subotu, 4. rujna. Međutim, priredba nije otkazana. Niti borba Župljanina. Sve je već posloženo u velikom ATM televizijskom studiju u Varšavi. Šteta je samo što oko borilišta mjesta ima samo za dvjestotinjak VIP gostiju. Opet, i to je dobro kako je bilo nekoliko mjeseci prije. Zbog korone se sve održavalo iza zatvorenih vrata.

- U odnosu na proljeće sve je danas u Poljskoj opuštenije, ali i u Njemačkoj gdje sam odradio pripreme za borbu. Ponovno smo bez problema mogli raditi u dvoranama, mjere su popustile, te sam imao dobre, baš dobre pripreme – dodat će Račić.

Njegov UFD GYM je ovaj tjedan iz Düsseldorfa 'preselio' u Varšavu.

- Nisam jedini iz UFD GYM-a koji se bori u subotu. Tu je Roberto Soldić, zatim Sara Luzar Smajić iz Zagreba. Zbog toga su u glavnom gradu Poljske braća Dijaković, Ivan i Tomislav, vlasnici Teama, zatim treneri Ivan Hippolyte, Gleison Tibau... Sa mnom su, kao i vazda, Maja i Mato Butijer.

Račić je tjedan potrošio na skidanje kila.

- Tijekom priprema sam bio na 71 kilogram, prekjučer sam bio na 64, danas je vaga, a tu ne smijem imati više od 61,5 kilogram. Uglavnom, sve je kako treba. Nakon službene vage smo slobodni do navečer kad nas čeka vaganje pred novinarima, druženje s njima, te s navijačima.

To je raspored za petak. Subota večer rezervirana je za borbe na 63. priredbi KSW-a.

- Ne znam, ali ja bih se trebao boriti ne prije 21 sat, oko 21.30 sati. Teško je bit precizan jer ne možeš znat koliko će trajati borbe koje su prije moje, a moja je borba šesta po redu od ukupno devet koliko će ih se održati.  

Župljanin će u bantam kategoriji odmjeriti snage s Poljakom Jakubom Wiklaczom.

- Što znamo o suparniku? Majstor u parteru, koji je zadnju borbu dobio odlukom sudaca. Viši je od mene deset centimetara. Mlađi je od mene sedam godina. Imao je u karijeri 20 borbi manje od mene. Smatram kako sam u svim segmentima borbe bolji od njega, uz to sam iskusniji.

Račić ima 25 pobjeda, 9 poraza, dok je jedna borba završila bez pobjednika. I Wiklacz ima jedan 'remi', zatim 11 pobjeda i 3 poraza. Poljak je rođen 10. rujna 1996. godine. Račić će 31. rođendan proslaviti dan nakon borbe.

- Bilo bi lijepo rođendan dočekati kao pobjednik – poželio je Župljanin, koji je u ožujku izgubio pojas prvaka KSW-a od Sebastiana Przybysza.

image
Župljanin je u ožujku ove godine izgubio pojas prvaka KSW-a od Sebastiana Przybysza, sad je 1:1 u njihovim međusobnim ogledima. Antun Račić priželjkuje majstoricu
Ksw

- Cilj je vratiti pojas, imati majstoricu protiv Przybysza, kojeg sam dobio u našoj prvoj borbi. Nije pristao odmah na tu novu borbu protiv mene, ali ako dobijem u subotu, tad je sigurno kako ću se idući put boriti s Przybyszom za pojas. Međutim, sad ne razmišljam o tome, već samo o Wiklaczu.

image
25 puta je bilo ovako u profesionalnoj karijeri Antuna Račića, borca iz Župe dubrovačke
Ksw
19. travanj 2024 06:08