StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Antun Bačić je pomoćnik izbornika Hrvatske, koja je uvjerljivom pobjedom počela kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo za igrače do 19 godina

Piše Tonči Vlašić
17. ožujka 2022. - 18:56
Dubrovčanin Antun Bačić, trener Squarea, pomoćnik je izbornika hrvatske malonogometne reprezentacije do 19 godina

Hrvatska je uvjerljivom pobjedom protiv Azerbejdžana počela nastup na kvalifikacijskom turniru skupine 7, koji se igra u Karlovcu, a s kojeg će samo pobjednik izboriti plasman na Europsko prvenstvo za igrače do 19 godina.

U skupini je još Latvija, koja u petak, 18. ožujka, igra protiv Azerbejdžana, a koja je u subotu, 19. ožujka, suparnik u posljednjoj utakmici turnira našoj reprezentaciji (17 sati). Četvrti sudionik skupine je trebala biti Bjelorusija, koju je UEFA isključila zbog rata u Ukrajini, kao i Rusiju iz skupine 5, te su tako dvije kvalifikacijske skupine s po tri reprezentacije, a preostalih pet s po četiri. Uz sedam pobjednika kvalifikacijskih skupina na završnici Eura igrat će još domaćin prvenstva Španjolska, koja je ujedno branitelj naslova.

U novom ciklusu Dubrovčanin Antun Bačić, trener Squarea, pomoćnik je hrvatskog izbornika Duje Maretića, trenera Olmissuma.

Hrvatska je Azerbajdžan dobila sa 6:1. Već u 11. minuti je imala vodstvo 4:0, početkom nastavka povela s 5:0. Strijelci su do tad bili Romeo Sušac (igrač vinkovačke Aurelie) u 2., Filip Josipović (Aurelia) u 7., Lovro Cigler (Uspinjača Gimka) u 10., Duje Dragičević (Vrgorac) u 11. te Danis Hrgota (Futsal Pula Stanoinvest) u 23. minuti. Naš niz prekinuo je Nazim Rahimov u 25. minuti nakon čega je Sušac pogodio u 33. minuti za 6:1.

06. svibanj 2024 12:19