StoryEditor
OstaloVARAŽDINSKA NOVOGODIŠNJA UTRKA

Ante Živković i Tea Faber, članovi Atletskog kluba Dubrovnik, pobjednici prvog sportskog događaja u Hrvatskoj u 2022. godini

Piše Tonči Vlašić
1. siječnja 2022. - 11:06

Dvostruko slavlje Atletskog kluba Dubrovnik na tradicionalnoj Novogodišnjoj utrci u Varaždinu. Metkovac u dresu dubrovačkog kluba, Ante Živković, ukupni je pobjednik 43. izdanja utrke, koja je okupila više od 300 sudionika, dok je u konkurenciji atletičarki najbolja bila Tea Faber, najuspješnija članica dubrovačkog kluba u protekloj, 2021. godini.

Živković je utrku dugu 4,6 kilometara, koja je startala točno u ponoć, istrčao za 14 minuta i 35 sekundi, minutu i sekundu brže od drugoplasiranog Matije Avirovića iz Siska, dok je Faber kroz cilj prošla nakon 15 minuta i 45 sekundi, te bila šesta u ukupnom poretku. Ukupno se troje članova Dubrovnika našlo na startu. Helena Gleđa zauzela je šesto mjesto u konkurenciji atletičarki, a 38. u ukupnom poretku.

- Prva pobjeda, super osjećaj, nije moglo početi bolje. Ovo je jedinstvena utrka i zanimljivo je trčati ovdje. Rezultat je odličan i nadam se takvom nastavku godine - istaknuo je Živković.

- Fenomenalan je osjećaj započeti novu godinu pobjedom na ovako dobroj utrci - naglasila je Faber.

Novogodišnja utrka, koja se održava u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, suorganizaciji Atletskog kluba Sloboda i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, trčala se gradskim ulicama i trgovima grada Varaždina. 

20. siječanj 2022 09:22