StoryEditorOCM
OstaloKAKAV ZAVRŠETAK

Ante Krešić osvojio naslov prvaka Hrvatske, te ga bacili u Jarun, sreći Neptuna nije bilo kraja jer je u istoj utrci Rudi Kapetanić prošao treći ciljem

Piše Tonči Vlašić
7. srpnja 2024. - 14:04

Poletio je na kraju zrakom Ante Krešić, uhvatili su ga za ruke i za noge, te ga bacili u Jarun, a dogodilo se to jer je Neptunaš doveslao do naslova prvaka Hrvatske u skifu u konkurenciji mlađih kadeta. Pobjedničko kupanje nije mogao izbjeći.

Bio je Ante najbolji u kvalifikacijama, sad najbrži u finalu. Do zadnjeg metra se ‘tukao’ s Pavle Kostelićem iz zagrebačke Trešnjevke, i dobio ga je na njegovom terenu. Krešić 2:02.03, a Kostelić 2:02.43. Neptunovoj sreći tu nije bio kraj jer je treći ciljem prošao Rudi Kapetanić, te je dubrovački klub tako osvojio dvije medalje u jednoj utrci, a ukupno tri medalje na 34. po redu Hrvatskom prvenstvu u veslanju, i sve tri medalje uzeo je u skifu.

Jučer doprvak u juniorima Vito Šutalo, danas u mlađim kadetima zlatni Krešić, a brončani Kapetanić. Plus još tri A finala je imao Neptun u Zagrebu, plus dva B finala, a sa samo trinaestoricom članova je otišao na državno u Zagreb, te pod vodstvom Pava Bečića, Lovra Čondrića, profesora Mladena Marinovića i tajnika Mara Kapovića veslao i doveslao do baš lijepih rezultata.

image

Ante Krešić, trener Lovro Čondrić i Rudi Kapetanić

Zadnjeg, trećeg dana prvenstva juniorski četverac bez je bio šesti u A finalu (Ivan Ban, Luka Štrman, Maro Lasić i Vito Šutalo), zatim kadetkinja Kiara Kapetanić u skifu druga u B finalu, dakle, ukupno osma u državi, a mlađi junior Đivo Bečić peti u B finalu, dakle, ukupno jedanaesti u državi.

Plus, jučer, drugog dana prvenstva, dvije posade pete u A finalu, i to laki junior Ivan Ban u skifu, te juniorski dvojac na pariće u sastavu Luka Štrman i Maro Lasić.

Šutalo je osvajanjem srebra drugog dana natjecanja nastavio Neptunov niz osvajanja medalja na državnim prvenstvima, a danas Krešić osigurao da se i njegova slika nađe na zidu u klupskim prostorijama, tamo gdje su svi državni prvaci u povijesti dubrovačkog kluba.

image

Ante Krešić - Neptunov prvak Hrvatske

05. rujan 2024 18:49