StoryEditorOCM
OstaloPET MEDALJA JUDOKA S JUGA NA MLAĐE KADETSKOM PRVENSTVU HRVATSKE

Ana Schmuch (Konavle Cavtat) i Šejla Škaljić (Dubrovnik 1966.) državne prvakinje

Piše Tonči Vlašić
30. listopada 2021. - 19:36

Ana Schmuch i Šejla Škaljić su državne mlađe kadetske prvakinje. Schmuch, judašica Konavle Cavtata, osvojila je drugu medalju ove godine na državnim prvenstvima. U konkurenciji kadetkinja je državna doprvakinja, dok je Škaljić, članica Dubrovnika 1966.,  izborila treću medalju. Prethodno je bila doprvakinja u kadetskom, te u mlađe seniorskom uzrastu. 

Schmuch je državna prvakinja u kategoriji do 44 kilograma, s dvije pobjede je uzela zlato u Sutlinskim vrelima, u Zagrebu. Judo klub Konavle Cavtat se može pohvaliti s dvije medalje. Drugu je osvojila Dora Obradović, koja je bila druga u kategoriji do 40 kilograma u kojoj je bolja od nje bila Martina Tučaj iz Kaštela.

I Judo klub Dubrovnik 1966. se može pohvaliti s dvije medalje. Škaljić je slavila u kategoriji do 52 kilograma. Dobila je sve četiri borbe. Četiri pobjede je ostvario i Borna Butijer u kategoriji do 73 kilograma. Izgubio je samo u polufinalu od Ivana Brnade iz Kaštela.

image
Judo klub Dubrovnik 1966. - dvije medalje na mlađe kadetskom PH, zlatna Šejla Škaljić, trener Stjepo Roko i brončani Borna Butijer

Medalju, i to brončanu, osvojio je i Vlaho Lujo iz Judo kluba Mokošica, koji je dobio dvije od tri borbe.

Korak do medalje bili su Dominik Ćižek (Dubrovnik 1966.) u kategoriji do 66 kilograma, Leona Niketić (Mokošica) u kategoriji preko 70 kilograma i Marin Perger Milutinović (Mokošica) u kategoriji do 55 kilograma. Čižek je dobio četiri od šest borbi. Za broncu je izgubio od Toma Batinovića iz Kaštela. Niketić je dobila jednu od tri borbe, za broncu je izgubila od Nine Majdek iz Dugava, a Perger Milutinović tri od pet borbi. Teo Markota iz Solina je bio uspješniji u borbi za broncu. 

23. travanj 2024 10:53