StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE Neptunaši više nego dobri na Daljinskoj regati, te su opet na popisu izbornika za velika natjecanja

Piše Tonči Vlašić
11. studenog 2020. - 09:41
Hrvatski veslački savez je na zagrebačkom Jarunu okupio najbolje. Organizirao 'Daljinsku regatu', ispit za reprezentativce nakon čega su u najjužem krugu kandidata za reprezentaciju opet Neptunaši, i opet ne jedan, već više njih, a što je slučaj ne samo ove, već i prošle godine kad su na najvećim natjecanjima, Europskim prvenstvima, nastupila po četvorica. Zbog toga se još jednom zapljeskalo i treneru dubrovačkog kluba Pavu Bečiću, te profesoru Mladenu Marinoviću, stručnjaku, koji je zadnjih godina također uključen u rad s dubrovačkim veslačima.

Jarunski zadatak, 8000 metara, Neptunov dvojac na pariće u sastavu Antonio Štrman i Roko Mucić odradio je za 31 minutu, 14 sekundi i 38 stotinki. Najbrže je izveslao prvih 2000 metara (7 minuta, 40 sekundi i 72 stotinke). U ukupnom poretku bio je treći, a drugi u svojoj uzrasnoj kategoriji – juniorskoj.

Veslali su i skifovi, a tu je Toni Crnjak bio ukupno šesti, a Lovro Čondrić dvanaesti, međutim, u svojoj kategoriji – laki mlađi seniori Neptunaši su na prva dva mjesta. Nitko bolji od njih. Crnjak je 8000 metara izveslao za 32 minute, 8 sekundi i 98 stotinki, a Čondrić za 33 minute, 42 sekunde i 28 stotinki. Usporedbe radi Neptunaši su za pobjednikom, seniorom, jednim od najboljih svjetskih veslača, Martinom Sinkovićem, zaostali nakon osam kilometara veslanja nepune dvije i pol minute odnosno četiri minute.

Iduće godine, 2021., Europsko juniorsko prvenstvo je u Munchenu 22. i 23. svibnja, a Europsko prvenstvo do 23 godine u poljskim Kruszwicama 4. i 5. rujna.

Podsjetnik, prošle godine su na Europskim prvenstvima od Neptunaša nastupili Pero Kukuljica i Toni Perović, te Toni Crnjak i Lovro Čondrić, a ove godine opet Čondrić i Crnjak, te Antonio Štrman i Roko Mucić.
26. travanj 2024 12:23