StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

'PITURI' JAČI ZA ŠURBEKA, SPREMNI ZA EUROPU Otvaraju protiv Ukrajinaca, žele u treći krug!

11. rujna 2019. - 11:47
Ukrajinski CE MSC Rennis Academy SCC Sumy je prvi suparnik Libertas Marinkoloru, hrvatskom doprvaku, na turniru skupine 'B' drugog kruga ETTU Cupa, koji u subotu, 14. rujna, počinje u 10 sati u dvorani u Gospinom polju i završava u nedjelju, 15. rujna, kad se igraju posljednja dva kola. Ukupno će pet sastava igrati u dubrovačkoj skupini drugog kruga drugog po važnosti europskog kupa stolnotenisača od kojih će dvojica najuspješnijih izboriti plasman u treći krug, a trojica zaključiti europsku sezonu. 

'Pituri', koji su redovni sudionici europskih kupova više od desetljeća i koji su prije tri sezone ostvarili svoj najveći uspjeh nastupom u četvrtfinale, svakog dana turnira u Gospinom polju će imati po dva nastupa. U subotu, 14. rujna, slobodni su u 2. kolu, koje se igra od 14 sati, a u 3. kolu, koje počinje u 19 sati, čeka ih ogled s turskim Sarkuysan SK. U nedjelju, 15. rujna, od 10 sati igraju protiv belgijskog TCC Sokah Hoboken, a u posljednjem kolu, od 14 sati, s portugalskim G.D.D. Toledosom. 

Libertas Marinkolor je zadržao sastav iz prošle sezone. Dakle, i dalje su u dresu dubrovačkog kluba Miho Simović, Tomislav Japec Neven Juzbašić kojima se pridružio Dragutin Dado Šurbek, dojučerašnji član Mostara. Novi igrač 'Pitura' je sin legendarnog Dragutina Šurbeka, najvećeg hrvatskog, i ne samo hrvatskog stolnotenisača, koji je na najvećim natjecanjima, svjetskim i europskim prvenstvima osvojio ukupno 36 medalja (dva puta je bio svjetski prvak, a pet puta europski), a sa zagrebačkim Vjesnikom, između ostalog, tri puta bio klupski prvak Europe. Zanimljivo, i pokojni Dragutin Šurbek je igrao za Libertas Marinkolor te doprinio tada plasmanu dubrovačkog kluba u najveći rang hrvatskog stolnog tenisa. Sad će, gotovo 20 godina poslije, njegov sin upisati prvi nastup za Libertas Marinkolor.

- To je sastav koji za cilj ima napasti oba domaća trofeja, naslov prvaka Hrvatske i Kup Hrvatske. Novi je sustav natjecanja u domaćem prvenstvu. Nema doigravanja. Čeka nas 18 utakmica. U svakoj će trebati igrati u najjačem sastavu svako kolo. Što se tiče nastupa u Europi, ETTU Cupu, želja je, naravno, dogurati što dalje - istaknuo je Marinko Matulović, predsjednik dubrovačkog kluba još nakon što je zaključen prijelazni rok te odaslan na adresu Europske stolnoteniske federacije sastav u kojem će 'Pituri' igrati u novoj sezoni, a u kojem su još Marko Venier, Filip Mikulić, Ante Jupek i trener Joško Martinović.

Nova sezona u HEP Hrvatskoj Super ligi počinje 28. rujna. Libertas Marinkolor je gost Splita, međutim, prvo Europa, ETTU Cup te borba za prva dva mjesta koja vode u treći krug.
26. travanj 2024 21:01