StoryEditorOCM
NogometNOVI IZAZOV ZA ‘POPAJA‘ |

ZVONIMIR DERANJA TRENERSKU KARIJERU NASTAVLJA U SAUDIJSKOJ ARABIJI ‘Na cijeni je naš nogomet zbog uspjeha reprezentacije, iako...‘

Piše Tonči Vlašić
4. kolovoza 2021. - 10:58

Bio je u Emiratima, sad će u Saudijsku Arabiju. Zvonimir Deranja, legendarni 'Popaj', jedan od najboljih napadača u povijesti HNL-a, koji je s Hajdukom osvajao trofeje, igrao potom u Francuskoj i Belgiji, trenersku karijeru nastavlja u prvoligašu Damacu.

- Krešimir Režić je glavni šef struke, neću raditi s prvom ekipom, već u Akademiji, s mlađima. I tu je nekoliko naših trenera. Saudijska Arabija je uspješnija u nogometu od Emirata, njezina Prva liga je dosta jača. Igra se bolji nogomet, dosta više se ulaže, te je više stranaca u klubovima. U Damac je sad stigao Mijo Caktaš, tu je i Domagoj Antolić, dvojica igrača. Kažem, dosta je nas trenera u klubu, i u radu s prvom momčadi, ali i u Akademiji. Na cijeni je hrvatski nogomet zbog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije, iako ja smatram da treba još više iskoristiti činjenicu da smo svjetski doprvaci – priča Deranja.

Ugovor je na godinu dana.

- Da, do kraja sezone, ali zna se kakav je trenerski život. Ako imaš rezultat, lako je za ugovor – istaknuo je Deranja, koji je ove godine proslavio sto godina svog Slavena, festu na Grudi uveličao je splitski Hajduk dolaskom na Gnjile, a sad ulazi s Damacom u sezonu u kojoj će klub s juga Saudijske Arabije, proslaviti pola stoljeća djelovanja.

- Idemo radit. Za mene je ovo novi izazov - dodao je 42-godišnji Deranja. 

image
Lukša Jakobušić, Pero Kapetanić i Nikša Miličić su nagradili Zvonimira Deranju i Vlaha Macana, dvojicu igrača Slavena, koji su igrali za splitski Hajduk
Tonči Vlašić
image
Zvonimir Deranja, bivši nogometaš, danas trenera
Tonči Vlašić
25. travanj 2024 02:47