StoryEditorOCM
NogometLIJEPA VIJEST IZ SAUDIJSKE ARABIJE

Zvonimir Deranja prešao u Al Nassr u kojem je zvijezda Portugalac, bivši suigrač poručio Konavljaninu: ‘Nauči Ronalda izvesti pravilno škarice!‘

Piše Tonči Vlašić
27. siječnja 2023. - 00:42

Konavljanin Zvonimir Deranja nije više trener u školi nogometa Damac FC, već će to ubuduće raditi u klubu Al Nassr. Preselio je s juga Saudijske Arabije u glavni grad, u Rijad, u klub za koji od nedavno igra slavni Portugalac, Cristiano Ronaldo.

Prije nego je u ljeto 2021. poečo raditi u Saudijskoj Arabiji, Deranja je bio u Emiratima. Prije i poslije toga znao je pomoći svom Slavenu, te raditi u Nogometnoj akademiji Konavle.

- Saudijska Arabija je uspješnija u nogometu od Emirata, njezina Prva liga je dosta jača. Igra se bolji nogomet, dosta više se ulaže, te je više stranaca u klubovima. Na cijeni je hrvatski nogomet zbog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije – pričao je Deranja za Dubrovački vjesnik kad je odlazio u Saudijsku Arabiju.

image

Zvonimir Deranja na Gnjilama, igralištu Nogometnog kluba Slaven

Tonči Vlašić/

Deranja, legendarni ‘Popaj‘, jedan je od najboljih napadača u povijesti HNL-a, koji je s Hajdukom osvajao trofeje, igrao potom u Francuskoj i Belgiji, nastupao u dresu mladih reprezentacija Hrvatske. Nakon igračke, počeo je trenersku karijeru.

Sad je u super bogatom Al Nassru, u Saudijskoj Arabiji, klubu u kojem je sportski direktor Goran Vučević.

Ponosan sam što sam dio Al Nassra - napisao je 43-godišnji Deranja. 

Čestitao mu je na novom radnom mjestu između ostalih i Mario Carević, bivši suigrač, te mu poručio: Nauči Ronalda izvesti pravilno škarice!

17. travanj 2024 17:23