StoryEditorOCM
NogometTREĆA HL - JUG |

ZLATNA KOPAČKA TREĆELIGAŠKOG JUGA Baldo Cicijelj, topnik GOŠK Dubrovnik 1919. slavi: ‘Nemam najdraži pogodak, ali najdraža utakmica mi je....‘

Piše Tonči Vlašić
13. lipnja 2021. - 12:19
Baldo Cicijelj (GOŠK Dubrovnik 1919.) - prvi topnik lige protiv Jadran Luka Ploče na lapadskom travnjakuTonči Vlašić

Završena je sezona na trećeligaškom jugu. Baldo Cicijelj je pogodio i u zadnjem kolu, postigao prvi pogodak u 2:1 pobjedi GOŠK Dubrovnika 1919. protiv Vodica kod kuće, te potvrdio kako je najbolji strijelac lige.

- Nikad nisam u jednoj sezoni postigao ovoliko, 24 pogotka u prvenstvu, te 4 u Kupu Hrvatske.

Dva gola drugoligašu BSK-u iz Bijelog Brda za trijumf u pretkolu Kupa Hrvatske na Lapadu 4:2 su posebna, ali 'Zlatnu kopačku' je dobio za učinak u prvenstvu, a tu mu je najdraži pogodak, koji?

- Ha, ne znam, iskreno, nemam najdraži pogodak, međutim, utakmica protiv Kamena mi je najdraža utakmica, koju ću pamtiti.

Protiv Kamena je postigao sva četiri pogotka u pobjedi 4:1. Prvi put u karijer četiri pogotka u jednoj utakmic. Nikad više. Ove sezone je protiv OSK-a u gostima postigao tri, ali...

- Ali, tu smo izgubili sa 4:3 te je ne pamtim po dobru – istaknuo je Baldo.

- Jesam li zadovoljan s 24 postignuta pogotka? Jesam, te kad bih to ponovio još koje sezone bio bih presretan. Zahvalio bih se suigračima, svim trenerima, i bivšem Milanu Petroviću, i aktualnom Hasanu Kaciću, cijelom stručnom stožeru, svima u klubu... Tko mi je na terenu najviše dao ruke, tko mi je najviše puta asistirao za pogodak? Recimo kako mi je najlakše igrat kad sam skupa u vrhu napada s Ivom Caputom. Ivo mi otvara prostor, te je lakše, a ponavljam, svaki moj pogodak je uspjeh svih u klubu.

image
Baldo Cicijelj (GOŠK Dubrovnik 1919.) protiv BŠK Zmaj na lapadskom travnjaku
Tonči Vlašić

Jesi li zadovoljan učinkom GOŠK Dubrovnik 1919., koji je na kraju dvanaesti sa 42 boda?

- Mogao je biti i bolji, ali sam s rezultatima i igrom u drugom dijelu sezone itekako zadovoljan.

Svako malo se iz drugih klubova, pa i onih iz većeg ranga, čuje: 'E da je nama Baldo...'.

- Da, sad sam slobodan igrač, ali nisam s nikim razgovarao u klubu na tu temu. Razmišljao sam, kao i svi, samo kako što bolje zaključiti ovu sezonu. Da imam ponuda, imam. Čulo se za mojih 28 pogodaka ove sezone.

Prije tri sezone je bio u drugoligašu Solinu. Zatim se vratio. U tri zadnje sezone postigao je oko 60 pogodaka u dresu GOŠK Dubrovnika 1919.

- 21 pogodak u prvoj sezoni nakon povratka iz Solina, sad 28, prošle sezone desetak, međutim, ta sezona nije odigrana do kraja. Dakle, u ove dvije i pol sezone nakon što sam se vratio u GOŠK Dubrovnik 1919. postigao sam oko 60-ak pogodaka, prije nego sam otišao u Solin oko tridesetak. Odigrao sam za GOŠK Dubrovnik 1919. blizu 160, 170 utakmica. Najvažnije da su ti moji pogoci doprinijeli da pobjegnemo sa začelja, gdje smo se našli početkom godine, a naglasio bih kako smo vrlo brzo nakon toga prestali razmišljati o borbi za ostanak – istaknuo je 28-godišnji Baldo Cicijelj, najbolji strijelac južne skupine Treće hrvatske lige u sezoni 2020./21.

image
Slavi pogodak Baldo Cicijelj, trinaestica GOŠK Dubrovnika 1919.
Tonči Vlašić

VRH LISTE STRIJELACA TREĆE HL - JUG 2020./21.

24 pogotka - Baldo Cicijelj (GOŠK Dubrovnik 1919.)

22 pogotka - Mario Marović (Sloga)

18 pogodaka - Abel Kalfić (Jadran Luka Ploče)

15 pogodaka - Marko Musulin (Jadran Luka PLoče), Luka Vodopija (Primorac BNM)

13 pogodaka - Daniel Lukić (Neretvanac)...

20. travanj 2024 03:41