StoryEditorOCM
NogometOGLASILE SE GNJILE

Slaven se obratio napadnutom igraču Konavljanina te pokrenuo prekršajni postupak protiv dva člana svoje seniorske momčadi

Piše Tonči Vlašić
12. travnja 2023. - 16:02

HNK Slaven Gruda izražava žaljenje zbog događaja te osuđuje svaki oblik verbalnog i fizičkog nasilja, na bilo kojem polju.

Želi brz i potpun oporavak ozlijeđenom Peru Opušiću.

HNK Slaven Gruda još uvijek ne raspolaže svim relevantnim informacijama vezanim uz navedeni događaj zbog čega iz objektivnih okolnosti ne može detaljnije istupati. Ovim putem HNK Slaven Gruda može potvrditi da je protiv dva člana seniorske momčadi pokrenut prekršajni postupak radi sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

HNK Slaven Gruda u svakom slučaju želi biti aktivan partner Županijskom nogometnom savezu i svim klubovima koji se natječu pod okriljem saveza u promicanju fair playa i atmosfere dijaloga te se nada da će završnica natjecanja u 1. ŽNL proteći u sportskoj atmosferi kao što je to bilo i ranijih godina - napisao je HNK Slaven Gruda u svom priopćenju. 

image

HNK Konavljanin je objavio sliku Pera Opušića s hitne pomoći

Podsjetnik, u noći s nedjelje na ponedjeljak napadnut je igrač Konavljanina Pero Opušić, a kako je izvjestio klub iz Čilipa u napadu su sudjelovali igrači Slavena, lidera prvenstva Prve županijske nogometne lige.

Policija je pak u svom priopćenju napisala: ‘Postaja granične policije Gruda je 10. travnja, nešto iza 2 sata, zaprimila dojavu kako je u prostoru društvenog doma u mjestu Popovići više mlađih muških osoba fizički napalo 26-godišnjaka koji je događaj i prijavio policiji.

Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je kako su, prethodno, u prostoru i ispred prostora doma, trojica mladića u dobi od 24,26 i 28 godina fizički napali oštećenog, nakon čega su napustili mjesto događaja. Oštećeni mladić je zatražio liječničku pomoć te su mu liječničkim pregledom konstatirane lakše tjelesne ozljede. Nakon što su počinitelji pronađeni i dovedeni u prostorije policije nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kaku su počinili prekršaj narušavanja javnog reda i mira te su uhićeni i odvedeni na Općinski sud u Dubrovniku gdje je, nakon saslušanja, odlučeno da se postupak nastavlja redovnim putem. Za spomenuti prekršaj narušavanja javnog reda i mira propisana je novčana kazna od 20 do 170 eura ili kazna zatvora do 30 dana‘.

HNK Konavljanin je objavio ujutro sliku napadnutog Pera Opušića s hitne pomoći, a taj nemili događaj je bio razlog zbog čega je odgođen derbi 17. kola Prve županijske lige između trećeg ONK Metković i drugog Konavljanina, koji se trebao igrati u ponedjeljak, 10. travnja na Štruvinu.

03. svibanj 2024 06:32