StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA LIGA |

ZABLISTAO SVETI MARTIN, UPRAVI ZAPLJESKALI I IGRAČI Frane Lojić označio početak priprema, Pero Miletić: ‘Nije imperativ, ali želimo biti prvi‘

Piše Tonči Vlašić
18. kolovoza 2020. - 21:15
Neven Tomičić, povjerenik natjecanja, najavio je kako će se na Plenumu klubova Prve županijske lige odlučiti hoće li nova sezona, naravno, ako epidemiološka situacija dozvoli, početi 20. ili 27. rujna.

Neki županijski prvoligaši su već počeli s pripremama, neki su već igrali pripremne utakmice, neki poput ONK Metković su imali službenu utakmicu (četvrtfinale Županijskog kupa), a neki su krenuli sad. Prvi trening je s početkom u 18.30 sati ovog utorka odradila u Gabrilima Croatija, klub koji je prošle sezone u trenutku prekida bio drugi i koji je, jer vodeći Orebić nije imao uvjeta (a nije ni izrazio želju uoči sezone za većim rangom), ispunio prijavu za popunu Treće hrvatske lige – jug.

- Nismo zadovoljili uvjete, te nismo uzeti u obzir za popunu Treće HNL jug – rekao je Pero Miletić, član uprave Croatije, koja je osnovana 1969. godine. Prošla sezona nije odigrana do kraja. Igrači su pola godine bili izvan igrališta na kojem je dan noć bila uprava kluba.

image
Uređeno je igralište Sveti Marin u Gabrilima ovog ljeta foto: Tonči Vlašić

image
Pero Miletić, član uprave Croatije iz Gabrila foto: Tonči Vlašić

image
Miho Miletić 'alfa i omega' Nogometnog kluba Croatija iz Gabrila foto: Tonči Vlašić


- Teren je sređen. Izravnata je južna strana, koja je godinama klizala. Prije pet godina smo to klizište sanirali, a kako nije nastavila 'tonuti', odlučili smo nasuti južnu stranu, te je sad igralište, napokon, poravnato. Zatim, promijenjena je kompletna ograda uokolo igrališta, stavljeno je novo plastificirano pletivo, mreža, te nove viseće mreže iza golova. Opiturane su bare na kojima su nove mreže, zatim nove su klupe za rezervne igrače te delegata. Uređujemo sad dio klupskih prostorija – nabrojio je sve napravljeno Pero Miletić. Miho Miletić, njegov otac, 'alfa i omega' kluba podsjetio je kako je Igralište 'Sveti Martin' otvoreno 30. svibnja 1999. godine.

- To je treće igralište našeg kluba. Prva dva su bila dolje u polju – istaknuo je Miho Miletić, te dodao kako su prvu službenu utakmicu odigrali u rujnu iste godine. Gost im je bio ONK Metković.

image
Frane Lojić, trener Croatije iz Gabrila foto: Tonči Vlašić

image
Sve je spremno za trening foto: Tonči Vlašić


U odnosu na prošlu sezonu trener Croatije je isti (Frane Lojić). Igrački kadar više manje isti.

- Računamo na četvoricu mladih igrača Nogometne akademije Konavle, koji su izašli iz U16 momčadi, a kako Nogometna akademija Konavle nema U18 momčad, nadamo se kako će nam se priključiti Luka Raguž, Vlaho Duplica, Petar Vlahutin i Pero Šutalo. Uglavnom, na današnji dan nemamo niti jedan dolazak, a niti je itko od igrača, koji su igrali prošle sezone, zatražio ispisnicu – rekao je Pero Miletić.

U zadnjih pet sezona Croatia nikad ispod petog mjesta. U sezoni 2015./16. doprvak, kao i u sezoni 2016./17., pa peta u sezoni 2017./18. nakon čega sezonu poslije osvaja naslov pobjednika. Prošle sezone, koja nije odigrana do kraja, u trenutku prekida drugi.

- Ambicije Croatije u sezoni 2020./21.? Uvijek vrh, borba za prvo mjesto. Nemamo imperativ, ali želimo biti prvi – rekao je Pero Miletić.

- Tri puta smo, otkad je igralište u mjestu, u Gabrilima, dakle, od 1999. godine, osvajali Prvu županijsku ligu. Prvi put 2008., zatim 2011. te 2018. godine. Sjećam se kako smo i prije Domovinskog rata bili prvaci Općinske lige, a bili smo najbolji i nakon rata, i to kad je odigran samo jedan dio prvenstva. Mi smo bili i tad prvi – napravio je đir kroz povijest Miho Miletić.

Croatija iz Gabrila je počela pripreme za novu sezonu. Uoči prvog treninga, nakon što su čelni ljudi, te trener pozdravili igrače, kapetan Croatije Tomislav Marinović je čestitao vodstvu kluba na uređenju igrališta. U tom trenutku se začuo pljesak. Marinović je skupa sa suigračima zapljeskao upravi kluba.

image
Uoči prvog treninga u Gabrilima foto: Tonči Vlašić

image
Ivica Stipišić, dugogodišnji igrač, a danas desna ruka Frane Lojića, trenera Croatije iz Gabrila foto: Tonči Vlašić

image
Prvi trening Croatije iz Gabrila uoči sezone 2020./21. foto: Tonči Vlašić

image
Nogometaši Croatije uoči prvog treninga foto: Tonči Vlašić

image
Prvi trening nogometaša Croatije foto: Tonči Vlašić

image
Ivica Stipišić na igralištu 'Sveti Martin' foto: Tonči Vlašić

image
Prvi kilometri uoči nove sezone foto: Tonči Vlašić

image
Prvi trening nogometaša Croatije foto: Tonči Vlašić
01. svibanj 2024 16:26