StoryEditorOCM
NogometOPET PJEVA JADRAN LUKA PLOČE

Vidjelo se dobro prije tri dana u kup utakmici u Pločama, tko je tko, kako su ‘Plavi‘ za koplje bolji!

Piše Tonči Vlašić
1. listopada 2023. - 01:19

Vidjelo se dobro u kup utakmici u srijedu u Pločama tko je tko, tko je tu za koplje bolji. Jest, završilo je samo 2:1 za Jadran Luka Ploče, Belišće je svoj jedini pogodak postiglo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, a ‘Plavi‘ su 2:0 imali već nakon prvih petnaestak minuta igre, a trebali su već tad voditi tri, četiri – nula. Na kraju poluvremena su svi bili jednoglasni: Trebalo je biti najmanje 5:0, a bilo je i onih koji su smatrali kako je trebalo bit i više, dosta, dosta više.

I onda tri dana nakon te kup pobjede, koja je digla Ploče na noge, jer je izboren ogled protiv splitskog Hajduka u osmini finala, eto ‘Bijelih’ na Jadranovo, momčad Miša Krstičevića i Darka Cvijanovića je još jednom imala okršaj s Belišćem. Ovaj put za bodove, u 7. kolu jedinstvenog trećeg HNL razreda, te u Belišću.

Opet su, kao u Pločama, viđena tri pogotka, ali ovaj put sva tri u mreži Belišća. Jadran Luka Ploče je i dalje lider SuperSport Druge HNL. Njegova druga gostujuća pobjeda, plus dva neodlučena rezultata, to mu je učinak u četiri prvenstvena gostovanja ove sezone, a kod kuće je dobio sve tri utakmice, te je jedini u ligi bez poraza, od mogućih dvadeset i jedan bod osvojio je 17!

U Belišću su sva tri pogotka pala u nastavku. Redom, Ivano Čepo u 51. minuti iz kaznenog udarca, zatim Frano Medić u 75., te Karlo Taslak - točka na ‘i’ u 90. minuti. Medić je isključen u 80. minuti. Osim njih trojice novom uspjehu Jadrana doprinijeli su još Luka Pršlja, Miro Krešić, Petar Raguž, Jozef Kuqi, Nikola Čepo, Goran Šujić, Nikola Rodin, Ante Glavina, Duje Manenica, David Martić, Rino Škorlić, Josip Listar i Max Galić. U zapisniku su još bili Oliver Kalac, rezervni vratar, te Lovre Tomašević, Niko Vejić i Marin Romić. Pet izmjena je dozvoljeno, ne više.

image

Ante Glavina (Jadran Luka Ploče) protiv Belišće u kup utakmici u Pločama

Tonči Vlašić/

POREDAK

1. Jadran Luka Ploče 17 bodova, 2. Radnik Križevci 16 bodova, 3. Karlovac 1919. 13 bodova, 4. Mladost Ždralovi 12 bodova, 5. Kustošija 11 bodova, 6. Opatija 11 bodova, 7. Bjelovar 10 bodova, 8. Marsonia 10 bodova, 9. Krk 10 bodova, 10. Trnje 9 bodova, 11. Hrvace 9 bodova, 12. Hrvatski dragovoljac 8 bodova, 13. Grobničan 7 bodova, 14. Dugo Selo 5 bodova, 15. Belišće 5 bodova, 16. Jadran Poreč 2 boda.  

U idućem, 8. kolu u Ploče dolazi Opatija (subota, 7. listopada). Sedam dana poslije Jadran Luka Ploče je u 9. kolu gost Marsonie, 21. listopada dočekuje u 10. kolu Hrvatski dragovoljac, pa je 28. listopada u 11. kolu kod Radnika u Križevcima, i nakon toga Kup Hrvatske, osmina finala, Ploče, utorak, 31. listopada, s početkom u 14 sati: Jadran Luka Ploče – Hajduk Split. Najveća utakmica u povijest pločanskih ‘Plavih’.

02. svibanj 2024 11:29