StoryEditorOCM
NogometPRIJELAZNI ROK

Vicko Ševelj ima novi klub, Sarajevo ga je posudilo slovenskom prvoligašu s kojim je Hajduk sklopio suradnju krajem prošle godine

Piše Tonči Vlašić
8. travnja 2022. - 14:08

Vicko Ševelj, bivši igrač Hajduka, koji je prošao sve mlađe uzraste splitskog kluba, bio potom kapetan druge momčadi splitskih 'Bilih', a na kraju prošle sezone upisao prvenstvene nastupe za prvu momčad, novi je igrač slovenskog kluba Radomlje.

Nogometaš iz Mokošice, koji je upisao tri nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske, prošlog je ljeta napustio Poljud, potpisao za premijerligaša Sarajevo, a sredinom veljače je otišao na posudbu u redove ruskog drugoligaša Akron Togliattija, gdje se zadržao manje od dva mjeseca. Sad ga je Sarajevo posudilo slovenskom klubu s kojim je Hajduk sklopio suradnju krajem prošle godine.

image

Vicko Ševelj u dresu Hajduka u utakmici posljednjeg, 36. kola HT Prve lige protiv Lokomotive u Poljudu. Hajduk je pobjedom u zadnjoj utakmici sezone 2020./21. izborio nastup u Europi

Tom Dubravec/ Cropix

21-godišnji Ševelj je odigrao ukupno 42 prvenstvene utakmice za drugu momčad Hajduka, te tri utakmice za prvu. U dresu Sarajeva je imao šest nastupa, pet za bodove u Premijer ligi BiH, a jednu u Kupu BiH (Vicko je imao problema s radnom dozvolom, nije bio jedini s tim problemom, te je morao dugo čekati). 

Sad će igrati za slovenskog prvoligaša, koji je trenutno osmi u konkurenciji deset klubova. Radomlje nakon 29. kola ima 31 bod, šest više od predzadnjeg Tabora, te devet više od zadnjeg Aluminija. Zadnji ispada, predzadnji razigrava. Sedmo Celje ima 35 bodova, šeste Domžale 37 bodova, na vrhu je Maribor s 56 bodova, Koper je drugi s 53 boda, treća Olimpija Ljubljana s 49 bodova, četvrta je Mura s 44 boda, a peto Bravo s 42 boda. 

U 30. kolu, u subotu, 9. travnja, Radomlje dočekuje Aluminij. Ševelj ima pravo nastupa.

03. svibanj 2024 22:23