StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA LIGA

Uzeli tri boda, ostali bez trojice za Slaven, Josip Zadro, spretan i (ne)sretan nakon pobjede Konavljanina u Gabrilima: ‘Ovo mi se nije dogodilo deset godina!’

Piše Tonči Vlašić
13. ožujka 2023. - 16:48
27-godišnji Josip Zadro, prvi strijelac Konavljanina ove sezone protiv Croatije u GabrilimaTonči Vlašić/

Croatija je bila bolja prvo poluvrijeme. U drugom se okrenulo. Bili smo agresivniji. Nitko nije imao neke izgledne, velike prilike za pogodak. Sretno i spretno smo iskoristili jednu situaciju, te postigli pogodak – priča Josip Zadro, igrač Konavljanina, koji je bio sretan u spretan, te je u 73. minuti svojim devetim ovosezonskim pogotkom donio, tj. odnio sva tri boda sa Svetog Martina na Šupjaku.

Zadro je, da se ne zaboravi, u karijeri između ostalog igrao i za Croatiju protiv koje je ove sezone postigao tri pogotka. Dva u prvom dijelu, u 6:0 pobjedi u Čilipima, a sad jedan zlata vrijedan.

- Ovaj put, za razliku od utakmice u Čilipima, mogla je i Croatija pobijediti. Kažem, izjednačena utakmica, bez izrazitih prilika, tek po nekoliko situacija pred oba gola. Jednu takvu smo mi iskoristili.

Velika četvorka Konavala je bila proteklo kolo skupa na dva terena. Preostala dva, Slaven i Sokol, bili su na Gnjilama. Nije bilo pobjednika – 2:2, a taj rezultat je najviše razveselio baš Konavljanina jer je u samo 180 minuta proljeća zaostatak od sedam bodova u odnosu na Slaven sveo na samo dva, a iduće kolo dočekuje lidera.

I kad smo skočili na tu temu, promijenio je Josip boju glasa, nije više ‘pjevao’ kao kad se pričalo o pobjedi u Gabrilima i gledalo na tablicu, a nije jer je Konavljanin na Svetom Martinu izgubio trojicu za derbi sa Slavenom na Šupjaci. Jedan od trojice je upravo on. Preostala dvojica su Ante Sršen i Davorin Krešić.

- Sršen je isključen, a ja sam dobio treći žuti, kao i Krešić. Sršen i ja smo kartone dobili u sudačkoj nadoknadi, i to u živom zidu. Sudac pokaže Sršenu prvi žuti jer je je prije vremenu krenuo prema naprijed, zatim nakon ponovljenog slobodnog udarca, drugi jer je igrao rukom, a meni tad zbog prigovora... Ne sjećam se da sam zbog kartona propustio utakmicu u proteklih deset godina. Šteta, baš šteta. Najveća je šteta što Sršen, koji nam je baš pojačanje, neće moći igrati. Slavenu će pak nedostajati zbog kartona samo Jurica Ivanković. Objektivno, mi imamo bolju momčad. Slaven je baš iznenadio ugodno prvi dio. Mi s druge strane smo kiksali u par utakmice. Oni sad prvi. Mi drugi, a mi imamo priliku pobjedom preskočiti Slavena. Ovo je utakmica koja će privući rekordan broj gledatelja ove sezone na Šupjaku, pogotovo ako bude lijepo vrijeme, i zbog toga mi je teško što ne mogu igrat – rekao je 27-godišnji Zadro, prvi strijelac Konavljanina ove sezone.

image

Josip Zadro u Gabrilima u dresu Konavljanina protiv Croatije

Tonči Vlašić/

Utakmica Konavljanin – Slaven igra se u Čilipima u nedjelju, 19. ožujka, s početkom u 15 sati. Svi putevi vode na Šupjaku!

20. travanj 2024 13:11