StoryEditorOCM
NogometHAJDUK KAO DA VEĆ GUBI KORAK S DINAMOM

Tužna je nedjelja za Hajduk, poražen je na Dravi, mladom Dubrovčaninu se nema što zamjeriti

Piše Tonči Vlašić
29. kolovoza 2022. - 00:24

Tužna je nedjelja za Hajduk, poražen je na Dravi i kao da već gubi korak s Dinamom, ali to je baš bila pegula za pegulom... Sve je krenulo naopako ove zle nedjelje za Hajduk. Još najprije to što na put nije ni krenuo Lovre Kalinić, kakav-takav i kad pogriješi uvijek je za nas Spasitelj, premda se mladom Sentiću nema što zamjeriti – napisao je Slaven Alfirević na stranici Slobodne Dalmacije nakon 1:2 poraza ‘Bilih‘ u osječkom Gradskom vrtu.

Marku Livaji je poginuo otac Milan što je samo po sebi tragična priča i deprimirala je cijeli ugođaj uokolo Hajduka. Čak ni herojski potez Marka da zaigra (sjajno je realizirao penal) nije uspio donijeti pravi rezultat. Možete mislit koliko je sve to skupa poremetilo koncentraciju da bi naposljetku Hajduk, s pomalo „prošaranim” sastavom, naišao na vrtuljak i na valjda životnu partiju Lazsla Kleinheislera... U prvom dijelu, doduše. A u nastavku kad se stanje promijenilo na terenu i kad se s izmjenama Hajduk vratio na dobar put, kad je Osijek okopnio, VAR je dva gola poništio Hajduku. Čak dva! Zbog ofsajda, Sahitija i Čoline (taj drugi gol je zabio Mlakar). Sve naopako. Umjesto da ovo bude oproštaj Nenada Bjelice od klupe Osijeka i da ga Hajduk – smijeni, dogodilo se obratno, Osječani su oživjeli baš protiv Hajduka...

I tako, ozljeda tetive u ramenu udaljila je Hajdukova vratara sa susreta u Osijeku, pa je na gol otišao Karlo Sentić, druga utakmica na golu (debi je imao u pobjedi u Varaždinu), a kapetansku traku ponio je Livaja. Vratarska pričuva bio je Danijel Subašić.

U postavi Hajduka od prve minute našao se Nikola Kalinić, povratnik nakon ozljede, šavova na licu, ali i Anthony Kalik, prema očekivanjima da će prinova, a i on je povratnik, iz Gorice, naći svoje mjesto odmah u udarnoj garnituri u veznom redu. Na desnom beku štafetu je preuzeo Gergo Lovrencsics, a Dino Mikanović je sjeo na klupu. Osijek je s 2:0 dobio prvo poluvrijeme...

Dinamo je u Šibeniku uzeo sva tri boda, Metkovac Bruno Petković je realizirao kazneni udarac za konačnih 2:1. Dinamo ima 19 bodova od mogućih 21, Slaven Belupo je iznenađujuće na drugom mjestu s 14 bodova, Hajduk treći s 9 od 15 bodova (dvije utakmice manje)… Rijeka zadnja s 5 bodova od 18 mogućih (utakmica manje).

07. svibanj 2024 16:26