StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

To ti je nogomet! Konavljaninu pljesak, GOŠK Dubrovnik 1919. prolaz dalje. Svi čestitali Mateu Čerjanu

Piše Tonči Vlašić
5. ožujka 2024. - 21:35
Mateo Čerjan (GOŠK Dubrovnik 1919.) slavi nakon što je zaustavio udarac Tonija Žile (Konavljanin) u trećoj seriji penalaTonči Vlašić/

Mario Marić, 26-godišnji napadač, igrač je za veći rang, Konavljanin je dobio pravo pojačanje za nastavak sezone u Prvoj županijskoj ligi. Namučio je obranu GOŠK Dubrovnik 1919. u kup utakmici odigranoj u Čilipima. U prvom poluvremenu zatresao je gredu. Bio bi mrežu da vratar dubrovačkog sastava Mateo Čerjan nije dirao loptu. U završnici je tukao iskosa, ali nije uspio poslati loptu u mrežu. Činilo nam se kako će stati, prebaciti loptu na lijevu, te ciljati. Međutim, nije, već je u trku, na prvu, desnom. Prije toga Toni Žile je bio najviši u skoku pred vratima dubrovačkog sastava, svi su gledali put lopte, koji nije išla u okvir gola. Još je imao Konavljanin prilika (pamti se na otvaranju utakmice, Marić je iz kornera zatresao stativu), GOŠK Dubrovnik 1919. dosta manje, ali ide dalje, a ide jer nakon utakmice bez pogodaka, ali zanimljive utakmice, bio uspješniji na penale. To je nogomet!

image

Mario Marić (Konavljanin) pred vratima GOŠK Dubrovnik 1919.

Tonči Vlašić/

Čerjan je junak. Zaustavio je i u odluci na penale udarac Žile. Prethodno je pročitao udarac Tomislava Marinovića, ali je lopta pronašla put do mreže. Kako su gosti bili bez greške, kako Emir Mulać, vratar Konavljanina, nije uspio zaustaviti niti jedan udarac, idu dalje. Patrice Zoungrana je potpisao konačni rezultat, 5:3, a nakon pogotka pokazao je prema svom vrataru, dotrčao do njega, zagrlio ga, te mu čestitao na obranama i tijekom utakmice.

Konavljaninu pljesak, GOŠK Dubrovniku 1919. prolaz dalje. Bila je ovo prva utakmica dubrovačkog sastava s novim trenerom na klupi, trećim ove sezone. Zadranin Marko Pinčić je jučer imao prvi trening na Lapadu, danas prvi ispit. Legendarni igrač Hajduka, kapetan 90-ih, Darko Dražić je bio trener prva tri kola, Dubrovčanin Mateo Kristić od 4. do 17. kola. Pinčić je počeo s kup utakmicom, ali zna se zbog čega je doveden. Lapad je zadnji u četvrtom rangu. Treba pobjeći sa začelja jer ako ne uspije, ispada, te će igrati iduće sezone u Prvoj županijskoj ligi. Prvi prvenstveni ispit novi trener imat će kod Neretvanca u Opuzenu.

Mateo Kristić je s tribina Šupjake odgledao utakmicu GOŠK Dubrovnik 1919. protiv Konavljanina. Zanimljivo, i Pinčić je, kao i prethodni trener, bio vratar. Kapetan dubrovačkog sastava, najiskusniji, 34-godišnji Dalibor Kristić je bio na klupi, s trakom u terenu je bio Vlaho Skaramuca. Teren je bio težak. Nije bilo lako nikome. Sreća, prošlo je bez ozljeda.

Prvi je loptu na bijelu točku namjestio Skaramuca. Potom je i za Konavljanin pogodio kapetan - Toni Miljanović 1:1. Druga serija – 1:2 Josip Listar, 2:2 Tomislav Marinović. Treća serija – 2:3 Antonio Delevski nakon čega Čerjan brani udarac Žile. Četvrta serija – 2:4 Luka Matić, pa 3:4 Marko Trtoman. I zatim, ako pogodi Zoungrana gotovo je. Pogodio je – 3:5.

Mulać je prvi od igrača Konavljanina čestitao Čerjanu, zatim i ostali...

image

Luka Novak (Konavljanin) čestita Mateu Čerjanu, vrataru GOŠK Dubrovnik 1919.

Tonči Vlašić/

USKORO SLIKOVNICA UTAKMICE KONAVLJANIN - GOŠK DUBROVNIK 1919. 

GOŠK Dubrovnik 1919. čeka ždrijeb četvrtfinala Županijskog kupa, koji je sutra, u srijedu, 6. ožujka, u 16 sati u Gospinom polju. Ne može izvući Župu dubrovačku jer su ista skupina, Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle, već nekoga iz preostale tri skupine, Pelješac (Orebić ili Ponikve), Lastovo – Korčula (BŠK Zmaj ili Omladinac), ili Doline Neretve (pobjednike ogleda ONK Metković – Neretva ili Neretvanac – Jadran Luka Ploče).

01. svibanj 2024 12:11