StoryEditorOCM
NogometČETVRTI RANG

Tmurni oblaci na Lapadu, četvrti domaći poraz, Neretva projurila kroz Kaštel Gomilicu te stigla do druge gostujuće pobjede

Piše Tonči Vlašić
21. listopada 2023. - 18:10

Nije uspio GOŠK Dubrovnik 1919. doći do prve pobjede, već je povratnik u ligu, Omiš, ostvario na Lapadu prvu gostujuću ‘tricu’. Pogodak jedan, tri boda vrijedan potpisao Ivan Zolje, koji je u igru ušao s klupe. Pogodio je u 79. minuti. Omišani su među vodećim sastavima lige, a dubrovački sastav je i dalje na začelju. Upisao je četvrti poraz u pet utakmica kod kuće.

Ukupno tri pobjede domaćina, a dvije gostiju u pet odigranih utakmica 10. kola u subotu, 21. listopada. Igrala su dva od tri kluba iz naše županije, još i Neretva, i baš je u njihovim utakmicama domaćin ostao praznih ruku. Za razliku od dubrovačkog sastava, metkovski je bio gost, i to je bio uvjerljiv u Kaštel Gomilici svladavši GOŠK-a s 4:1. Mateo Kolobara i Mario Marić su bili strijelci u prvom poluvremenu za Neretvu, a Petar Mikulić i Marin Jelavić u nastavku, potonji u drugoj minuti sudačke nadoknade, i to nakon što je u prvoj minuti ‘produžetka’ svoj jedini pogodak postigao domaćin. Druga gostujuća pobjeda Neretve.

Derbi u Posedarju dobio je Hrvatski vitez, koji je s 1:0 bio bolji od lidera, Zadra, te je sad on lider. Istim rezultatom je Junak u Sinju svladao Uskok, a Zagora je kod kuće bila s 3:1 bolja od Sloge. I Zagora ima 20 bodova koliko i Hrvatski vitez, te Omiš.

Zbog kišom natopljenog terena u Makarskoj HRNK Zmaj i RNK Split su morali odgoditi utakmicu, te su je zakazali u utorak, 24. listopada. U Biogradu na Moru se nije igralo jer se jedan od pomoćnika, Tomislav Kujundžić Lujan, poskliznuo niz skale, nažalost, teže ozlijedio te je kolima hitne pomoći prevezen u zadarsku bolnicu. Kako se zamjena nije mogla naći na vrijeme, Primorac i Vodice su morali odgoditi svoju utakmicu. I oni će na teren u utorak, 24. listopada.

U nedjelju, 22. listopada, igraju u Opuzenu Neretvanac i Kamen (15 sati).

POSLIJE JOŠ SLIKA S UTAKMICE GOŠK DUBROVNIK 1919. - OMIŠ 0:1

Hrvatski vitez je jedini sastav bez poraza (pet pobjeda i pet neodlučenih rezultata), Primorac iz Biograda, ako dobije kod kuće Vodice, preuzima vodstvo na tablici...

POREDAK

1. Hrvatski vitez 20 bodova, 2. Zagora 20 bodova, 3. Omiš 20 bodova, 4. Zadar 19 bodova, 5. Junak 18 bodova, 6. Primorac (utakmica manje) 18 bodova, 7. Uskok 15 bodova, 8. Sloga 13 bodova, 9. Neretvanac (utakmica manje) 13 bodova, 10. Neretva 13 bodova, 11. GOŠK (KG) 12 bodova, 12. RNK Split (utakmica manje) 9 bodova, 13. Kamen (utakmica manje) 8 bodova, 14. Vodice (utakmica manje) 6 bodova, 15. HRNK Zmaj (utakmica manje) 5 bodova, 16. GOŠK Dubrovnik 1919. 2 boda.   

11. KOLO

Subota, 28. listopada, Zadar: Zadar – Zagora, Klis: Uskok – Primorac BNM, Vodice: Vodice – HRNK Zmaj, Split: RNK Split – GOŠK Dubrovnik 1919., Metković: Neretva – Neretvanac, Omiš: Omiš – Hrvatski vitez, Ivanbegovina: Kamen – Junak, nedjelja, 29. listopada, Mravince: Sloga – GOŠK (KG).

27. srpanj 2024 01:35