StoryEditorOCM
NogometLAPADSKA KLUPA

Tko je novi trener prve momčadi GOŠK Dubrovnik 1919.? Igrao je u Hajduku s aktualnim izbornikom, u dva druga kluba pod vodstvom bivših izbornika

Piše Tonči Vlašić
12. kolovoza 2022. - 18:53

Od prvih jedanaest u odnosu na prošlu sezonu samo su dvojica na treningu, a ukupno su trojica s nama s  tim da je treći ozlijeđen, te će se priključiti naknadno. Zatim, tu je jedanaest igrača koji su nosili prošle sezone dres juniorske odnosno kadetske momčadi, te igrala u Prvoj ligi Središta Split protiv svojih vršnjaka. Nije krizna situacija, ali smo na prekretnici. Pozitivna stvar cijele ove priče jest činjenica kako će priključeni mladi igrači dobiti puno veću minutažu nego bi dobili da je druga situacija – priča Vedran Madžar, do neki dan trener kadeta, koji je odlaskom Frane Lojića preuzeo vođenje prve momčadi GOŠK Dubrovnik 1919., koji je sad četvrtoligaš, a ne, što je bio do jučer, trećeligaš.

- Da, s tim što je kvaliteta lige gotovo ista. Jadran Luka Ploče i Hrvace su izborili mjesto u novoj, jedinstvenoj Trećoj ligi, GOŠK iz Kaštel Gomilice je kao pobjednik kvalifikacija popunio ovaj naš četvrti razred – istaknuo je Madžar.

- Od jedanaest mladih četvorica su izašla iz juniora, tri su izlazno godište juniora, a četvorica su ulazno godište juniora, tj. to su igrači koji su prošle godine bili kadeti, koji su rođeni 2005. godine. Od svih njih samo je Nikola Čepo imao dobru minutažu u prvoj momčadi. Vodstvo kluba ima razgovore s igračima, prije svega s osmoricom od jedanaest standardnih iz prošle sezone. Nadam se kako ćemo brzo znati hoće li ostati ili odlaze. Nova sezona počinje 27. kolovoza. Raspored prvenstva još ne znamo. Kasno smo počeli pripreme. Kasnimo, reći ću: prije tri, nego dva tjedna. Prvu prozivku smo imali tek protekle subote. Imao sam 14 igrača na tom prvom treningu. Priželjkujem kako ću u iduća dva, tri dana, nadam se najkasnije do Velike Gospe znati na koje igrače mogu računati – kaže Madžar, kojem je ovo prvi posao sa seniorima.

- Nisam ga očekivao, međutim, kao vojnik kluba, koji je tu 5,6 godina radio s mlađim uzrastima, nisam mogao odbiti ponuđeno, kako zbog kluba, tako i zbog mladih igrača koji su radili s mojim kolegama te sa mnom u mlađim kategorijama.

image

Vedran Madžar s kadetima GOŠK Dubrovnik 1919.

Tonči Vlašić/

Tko je Vedran Madžar, 47-godišnji Splićanin? Trenersku karijeru počeo je 2013. godine, a igračku u splitskom Hajduku u kojem je upisao 11 službenih (2 pogotka), te 14 prijateljskih utakmica (6 pogodaka) za prvu momčad, a koji je u HNL-u još igrao i pogađao u dresu Rijeke i Mladosti 127. Dugopolje.

- U dresu Vala iz Kaštel Starog sam izborio povratak u Hajduk. Kalio se i u sinjskom Junaku. Potpisao profesionalni ugovor. Bilo je to kad su mnogi udarni igrači napustili klub. I tako sam zaigrao u sezoni 1996./97. kad smo nakon prvog dijela zaostajali za Dinamom samo bod. Potom je uprava odlučila pojačati se. Došli su Tomo Erceg... Izgubio sam mjesto. Na kraju smo bili drugi s velikim zaostatkom za Dinamom. Potom sam otišao u Rijeku, nakon toga u Mladost 127., a poslije neuspjelih pregovora sa Zagrebom, bilo je to sezonu prije nego je postao prvak s Cicom Kranjčarom, otišao sam u Njemačku gdje sam dvije i pol sezone igrao za drugoligaša Rot-Weiß Oberhausen.

Nova ozljeda koljena, te je nakon oporavka igrao u Sloveniji, za prvoligaša Dravograd. Zatim povratak u Hrvatsku, u Croatiju Sesvete, potom dalmatinski niže ligaši (Val, Omiš i Jadran Supetar), ali opet problmi s ozljedama. I tu je igranju bio kraj.

image

Vedran Madžar u dresu Omiša

Duje Klaric/Cropix/

- Kako sam došao u Dubrovnik? Dubrovački sam zet. I kad sam tu, kad volim nogomet, kako sam želio ostati u njemu, stigao sam u GOŠK Dubrovnik 1919. Danas je iza mene 5,6 godina rada s mlađim uzrastima kluba.

Skok opet na prvu momčad GOŠK Dubrovnik 1919. Kad je prva pripremna utakmica?

- Igrat ćemo 20. kolovoza protiv Neretvanca u Opuzenu. To će nam biti generalna proba, prva i jedina utakmica uoči početka. Županijski ligaši su tek počeli ili još nisu s pripremama, te ne bi imalo smisla, kad je ovakva situacija, igrati protiv njih. S druge strane mi kasnimo, te igrati protiv nekog jačeg također ne bi imalo smisla.

Potom opet povratak na igračku karijeru novog trenera prve momčadi GOŠK Dubrovnik 1919.

- Bio sam vezni, ali su me zbog brzine treneri gurali naprijed, te sam igrao krilnog napadača. Eto, zanimljivo, u Hajduku sam igrao s Ivanom Jurićem, Ivanom Lekom, Igorom Tudorom, bili su tu Goce Sedlovski, Josip Skoko, Jurica Vučko, Zlatko Dalić, Mass Sarr, Niko Čeko, Tonći Gabrić… Ha, dosta njih su danas odlični treneri. Dakle, drugi dio sezone 1996./97. Hajduk je doveo pojačanja, i za mene više nije bilo mjesta. Potom sam igrao za Rijeku kad je trener bio Branko Ivanković. Nakon promjene na klupi, kad je stigao Nenad Gračan, od standardnog igrača završio sam na tribini. Imao sam spor s klubom zbog kojeg sam u 23. godini života izgubio pola sezone jer sam bio na arbitraži. Zatražio sam, nakon što sam dobio spor, posudbu, i otišao sam u Mladost 127. koju je vodio Stanko Poklepović. Bila je to u sezoni 1998./99. kad je Rijeka ostala u zadnjem kolu bez naslova prvaka. Nakon toga Njemačka, pa Slovenija i povratak u Hrvatsku. Taj dio su obilježile ozljede… Ipak, imao sam lijepih trenutaka. Njih se rado sjećam. Danas mi ti teški trenuci pomažu da se znam odnositi prema mladim igračima – naglasio je Madžar (Ivanković i Poklepović su bili između ostalog i izbornici - op.a.).

Istaknuo kako je nova sezona test kako za njega, tako i za veliki broj mlađih igrača.

- Rekao sam već, nije krizna situacija, već smo svi na prekretnici - zaključio je Madžar razgovor.

image

Vedran Madžar, trener GOŠK Dubrovnik 1919.

Tonči Vlašić/
26. travanj 2024 13:39